Volgens viroloog Steven Van Gucht is er vooralsnog geen reden tot paniek.
Volledig scherm
Volgens viroloog Steven Van Gucht is er vooralsnog geen reden tot paniek. © Photo News / Belga

Vlaanderen kleurt deze week weer rood: “We staan aan het begin van een besmettingsgolf”

Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Elke dag testen nu meer dan 3.500 mensen positief. "We staan aan het begin van een besmettingsgolf", zegt Steven Van Gucht (Sciensano). "Maar er is geen reden tot paniek."

231 reacties

 • Kelly De Saedeleer

  2 maanden geleden
  Hoezo dan? Vlaanderen is toch goed gevaccineerd? Dus moeten we onze conclusies trekken daaruit en stoppen met luisteren naar zogenaamde experts die een dubbele agenda hebben.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Van Gucht is er weer, de spreekbuis van de politiek. Deze nieuwe besmettingsgolf was te verwachten dus geen paniek mensen, dit wisten we al op voorhand. Dat m'n kortgeleden dan mondmaskers overal afschaft valt helemaal niet te begrijpen. Gevaccineerden kunnen nog altijd besmet worden en besmettingen doorgeven, de werkzaamheid van zo'n vaccinatie vermindert ook na enkele maanden. Paniek hoeft ook niet maar als m'n geen maatregelen gaat treffen zitten we tegen eind dit jaar allemaal weer binnen.
 • Heinz Rumes

  2 maanden geleden
  Misschien moeten wij doen zoals in Japan en China, bij een verkoudheid of snotvalling een mondmasker dragen, kwestie van respect voor elkaar.
 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  Van Gucht lijkt wel de spreekbuis van de regering: vooral niet panikeren en ondertussen weten we hoe dat meestal afloopt. Mondmaskers (bakkers, winkels) en afstandsregels werden afgeschaft omdat enkele roeptoeters het beu waren. Vlieghe en Molenberghs lijken bezorgder dan Van Gucht. Het is logisch dat wetenschappers elkaar tegenspreken maar ik hecht meer belang aan de mening van een arts-internist (Vlieghe) dan aan die van een dierenarts (Van Gucht). Dat is een kwestie van gezond verstand ;-)
 • LUDO SPRANGERS

  2 maanden geleden
  Hopelijk gaat het bij een griepje blijven maar iemand die zich verkouden voelt zou toch een mondmasker moeten dragen om andere te beschermen! Stel me toch vragen waarom men de gekende jaarlijkse griepspuit weer wil aanraden en zeker bij de 65 plussers als die nu een derde vaccin krijgen tegen covid!
 1. Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese coronakaart: wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers?

  Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese corona­kaart: wat zijn de gevolgen voor vakantie­gan­gers?

  Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers. “Wie op reis vertrekt, kijkt best de reisadviezen na op onze site", klinkt het bij de FOD Buitenlandse zaken.