Bij waterschaarste kunnen landbouwers het verbod krijgen om de akkers te irrigeren maar de kraan moet blijven lopen
Volledig scherm
PREMIUM
Bij waterschaarste kunnen landbouwers het verbod krijgen om de akkers te irrigeren maar de kraan moet blijven lopen © Henk Deleu

Vlaanderen heeft plan klaar om grote droogte te counteren: desnoods kopen we water in Nederland

Geen druppel water uit de kraan? Het is niet meer ondenkbaar, deze zomer, in perioden van droogte. Wat moet er dan gebeuren? De Vlaamse overheid werkte een plan uit, waarin bepaald wordt wie prioritair bediend wordt. Wie krijgt nog water en is het mogelijk dat het drinkwater wordt afgesloten? En als het echt nijpend wordt? 

113 reacties

 • Hendrik Van Hoof

  1 week geleden
  Elke gemeente een groot waterbekken, soms niet te ver zoeken ;-)
 • James Bootsgezel

  1 week geleden
  Mss onder de grond eens alle lekken herstellen helpt al veel water te besparen !
 • Karel Van Biezen

  1 week geleden
  Tja zoals steeds laat men in België alles ontsporen om pas te ageren wanneer men voor voldongen feiten staat en het kalf reeds verdronken is. Jaar na jaar breekt de aanleg van zwembaden een record, hetzelfde met boorputten en men blijft ook maar alle bebouwen alsof het lieve lust is. Daar al die verharding kan het regenwater de grond niet meer in en verdwijnt het in riolering. Gecombineerd met een hoge vraag per eenheid van oppervlakte door de hoge bevolkingsdichtheid is dit het resultaat.
 • nicole desseyn

  1 week geleden
  Straks ons patatjes en groenten niet meer spoelen want water gaat onbetaalbaar worden ,ons weer wassen in een emmer en die dan gebruiken om de wc door te spoelen
 • Luc Maandag

  1 week geleden
  De gevolgen van een decennia lang falend waterbeleid, en alweer krijgt de burger het deksel op de neus gedrukt, onvoorstelbaar hoeveel regenwater er hier gewoon wegloopt. Men staat mijlen achter op de buurlanden, plaats eindelijk eens competente mensen op dergelijke belangrijke posten, dat het geklungel kan ophouden.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije