Fotomontage HLN. Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) en Vlaams minister van Omgeving (N-VA).
Volledig scherm
Fotomontage HLN. Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) en Vlaams minister van Omgeving (N-VA). © Nicolas Maeterlinck / Belga Photo en Kristof Ghyselinck

Vlaanderen en Brussel botsen over geluidshinder in Zaventem: “Een echte oorlogsdaad”

Volgens de Brusselse minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) weigert de Vlaamse regering samen te werken om geluidshinder door het vliegverkeer van en naar Brussels Airport aan te pakken. Dat zegt hij woensdag aan ‘De Morgen’. Zo zou de Vlaamse regering een akkoord hebben opgeblazen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) spreekt dat tegen.

 1. Wat zijn je rechten als passagier nu Ryanair vertrekt uit Zaventem? “De belangrijkste regel: doe vooral niets zelf”
  PREMIUM

  Wat zijn je rechten als passagier nu Ryanair vertrekt uit Zaventem? “De belangrijk­ste regel: doe vooral niets zelf”

  Ryanair sluit de komende winter zijn basis op Brussels Airport. Wat doe je als je al een ticket gekocht hebt voor een vlucht van en naar Zaventem? “Op de website van Ryanair staat mijn vlucht nog steeds vermeld, maar klopt dat wel?”, vraagt reiziger Thomas De Muynck zich af. Test-Aankoop geeft advies om vooral rustig te blijven. “En ga ervan uit dat je vlucht wel degelijk doorgaat.”
 2. Eén verdachte opgepakt na drie steekpartijen in Brussel: “Twee slachtoffers van steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”
  Play
  Brussel

  Eén verdachte opgepakt na drie steekpar­tij­en in Brussel: “Twee slachtof­fers van steekpar­tij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”

  De politie voert dinsdag nieuw onderzoek in Sint-Gillis, waar maandagavond een man om het leven kwam bij een steekpartij. In de hoofdstad vonden maandagavond drie steekpartijen plaats in een ongeveer een half uur tijd. Ook in Molenbeek viel een dodelijk slachtoffer. Bij een derde steekpartij in Anderlecht raakten twee personen gewond. Hun toestand is nog steeds kritiek. Er zou geen link zijn tussen de drie steekpartijen.