Vlaams minister van Economie Hilde Crevits.
Volledig scherm
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. © BELGA

Vlaanderen blijft door corona getroffen ondernemers ook na 9 juni steunen

Ondernemingen die verplicht gesloten zijn of zware omzetverliezen hebben, kunnen ook in mei en juni rekenen op het Vlaams beschermingsmechanisme. Dat laat Vlaams minister van Economie Hilde Crevits weten.

33 reacties

 • rik casteleyn

  2 jaar geleden
  Eerst controle doen in café's en restaurants en nachtwinkels . Zij maken grote sier met de premies dat ze krijgen . Met premies kunnen zij nog 10 jaar vakanties nemen in Spanje . Nu verplicht openen zonder subsidies . Weer rookverbod in de tenten controleren die dienen als terras .
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Subsidies zijn marktverstorend en dus tegen hun liberale vrije marktprincipes. Het zorgt er voor dat er geen echte concurrentie is en dat bedrijven hun prijzen kunstmatig hoog kunnen houden.
 • Cris Verwilligen

  2 jaar geleden
  Mr Bossuyt, ik geef je op een punt gelijk. Subsidies zijn voor niets nodig. De door de overheid zonder bewijzen gesloten ondernemingen zouden beter schadevergoedingen eisen.en op basis ven de belastingtarief? Je zal dan maar juist een goed jaar gehad hebben. Gaat niet. Hadden beter andere maatregelen genomen. Subsidies. De staat geeft maar pakt twee keer terug.
 • walther truyens

  2 jaar geleden
  Ja , ze hebben geld genoeg nu ze de steun voor mensen die een huis bouwen of kopen afgeschaft hebben , wat is het volgende , de helft minder politiekers , of weer een of ander verdoken belastings biljet .
 • Philippe Bultiau

  2 jaar geleden
  Triestig, rijke zelfstandigen helpen met geld van mensen die het minst verdienen, al een jaar lang.
 1. Mélody (33) stelt bucketlist op voor terminaal zieke hond Jenny (9): “Haar laatste maanden moeten fantastisch zijn”
  PREMIUM

  Mélody (33) stelt bucketlist op voor terminaal zieke hond Jenny (9): “Haar laatste maanden moeten fantas­tisch zijn”

  “Elke vrijdagnamiddag ga ik naar de dierenkliniek in Deinze voor een chemobehandeling voor mijn hond Jenny. Die kuur duurt negentien weken en gaat me zesduizend euro kosten.” Het mag duidelijk zijn dat Mélody Diéryckx (33) uit Moorslede een echte dierenvriend is. Nochtans ziet het er niet goed uit voor Jenny, die aan lymfeklierkanker lijdt. De dierenarts geeft haar nog een jaar. “Voor het zover is, wil ik nog van alles beleven met haar.” En daarom stelde Mélody een bucketlist op voor haar terminaal zieke hond.
  Moorslede
 2. “Ons land zal niet ontsnappen aan faillissementen en hogere werkloosheid”: geldexperte blikt vooruit op economische herstel van België
  PREMIUM

  “Ons land zal niet ontsnappen aan faillisse­men­ten en hogere werkloos­heid”: geldexper­te blikt vooruit op economi­sche herstel van België

  Vanaf augustus-september kan het weer allemaal. Onbezorgd op restaurant gaan, festivals en andere massa-evenementen bijwonen. Maar wanneer zal België de verloren economische schade weer hebben ingehaald? En heeft de trage vaccinatiestart voor de eurozone daar een invloed op? Onze geldexpert Véronique Goossens legt uit. “Het einde van de economische rampspoed lijkt nu echt in zicht.”
 1. Gezocht: vrijwilligers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”
  PREMIUM
  3

  Gezocht: vrijwilli­gers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”

  De vraag naar vakanties voor kinderen en jongeren is groter dan het aanbod. Door een teruglopend aantal vrijwilligers nijpt het vooral bij vakanties en kampen voor kwetsbare doelgroepen. Een aantal kinderen zullen niet op vakantie kunnen vertrekken, aldus Rode Kruis-Vlaanderen. “Als die kinderen je bij het afscheid met tranen in de ogen een knuffel geven, weet je waarom je het doet”, getuigt vrijwilliger Xander Cottens.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.