De vereniging die opkomt voor de rechten van de studenten vindt dat die timing “volstrekt onrealistisch” is en “zal leiden tot chaos”.
Volledig scherm
De vereniging die opkomt voor de rechten van de studenten vindt dat die timing “volstrekt onrealistisch” is en “zal leiden tot chaos”. © Wannes Nimmegeers

Vlaamse Vereniging van Studenten trekt ten strijde tegen knip hoger onderwijs

De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) heeft maandag, in samenwerking met alle Vlaamse hogescholen en de universiteiten van Brussel en Antwerpen, een open brief aan de Vlaamse parlementsleden geschreven. Daarin wordt opgeroepen om niet voor de zogenaamde ‘harde knip’ in het hoger onderwijs te stemmen. Die houdt in dat studenten niet langer vakken uit het eerste jaar mogen meenemen naar het derde jaar.

  1. Minister Verlinden reageert op rellen: “Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”
    Play
    270

    Minister Verlinden reageert op rellen: “Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”

    Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was de politie zondag goed voorbereid op mogelijke incidenten na de voetbalmatch. Maar toch konden de rellen niet voorkomen worden. De minister wenst zich hier alvast niet bij neer te leggen. “Wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”, zo verklaart ze in de studio van VTM NIEUWS.