Vlaamse tieners mogen vrijwillig boosterprik halen: “Besmettingen in deze groep gaan door het dak”

Omdat een federaal besluit op zich laat wachten, heeft de Vlaamse regering aangekondigd dat Vlaamse tieners (12 tot 18 jaar) vrijwillig een boosterprik mogen gaan halen. Mogelijk kan dat eind volgende week al. “Het aantal besmettingen in deze groep gaat door het dak”, zo verdedigde Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) het besluit. 

 1. Tieners trekken de grens over voor hun boosterprik: “Misschien mogen we dan eindelijk weer wat meer”
  PREMIUM

  Tieners trekken de grens over voor hun booster­prik: “Misschien mogen we dan eindelijk weer wat meer”

  De ministers van Volksgezondheid raken er maar niet over uit: een derde prik voor de 12- tot 17-jarigen of niet? Intussen tikt de klok, want skiën in Oostenrijk of Italië tijdens de krokusvakantie zit er bijvoorbeeld niet in zonder boosterprik. Maar sommige tieners wachten niet langer op het getreuzel van de overheid en trekken zelf de grens over voor hun boosterprik. Andere staan dan weer te popelen om groen licht te krijgen in eigen land. “De tijd dringt”, klinkt het.
 2. Spoorbonden vervroegen stakingsaanzegging van 18 naar 5 oktober

  Spoorbon­den vervroegen stakings­aan­zeg­ging van 18 naar 5 oktober

  Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de spoorwegen heeft een stakingsaanzegging ingediend voor een 24 urenstaking op 5 oktober, in plaats van op 18 oktober. Op die manier willen ze de regeringen aansporen om in hun begrotingen genoeg middelen vrij te maken voor de spoorwerknemers. “Ik heb die vraag op de regeringstafel gelegd en het is de absolute prioriteit voor mij, die ik zal verdedigen tijdens het begrotingsconclaaf”, reageert minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).