Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © David Legreve

Vlaamse tieners laten zich massaal vaccineren: al meer dan twee derde van 12- tot 17-jarigen kreeg een eerste prik

Al 66,87 procent van de Vlaamse jongeren tussen 12 en 17 jaar oud heeft zich minstens een eerste keer laten vaccineren tegen het coronavirus. In totaal gaat het al om meer dan 294.000 tieners onder de 18 jaar. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) spreekt van een enorm succes. Als iedereen ook zijn tweede prik laat zetten, zal exact hetzelfde aantal tieners op 1 september volledig gevaccineerd aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. 

 1. 90 procent Vlaamse volwassenen minstens deels gevaccineerd: zo staat uw gemeente er voor

  90 procent Vlaamse volwasse­nen minstens deels gevacci­neerd: zo staat uw gemeente er voor

  In Vlaanderen is 90 procent van de bevolking boven de 18 jaar minstens deels gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de jongste update van de vaccinatieteller van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Bijna 83 procent is ook al volledig gevaccineerd. Toch blijven er verschillen tussen de 300 Vlaamse gemeenten: tussen de ‘beste' en de 'slechtste' gemeente gaapt een kloof van meer dan 20 procentpunt.
 2. Kinderen Djalali roepen in open brief op mee te strijden voor vrijlating van hun vader: “We zullen niet stoppen totdat je weer thuis bent”

  Kinderen Djalali roepen in open brief op mee te strijden voor vrijlating van hun vader: “We zullen niet stoppen totdat je weer thuis bent”

  De kinderen van Ahmadreza Djalali, de Zweeds-Iraanse gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die in de cel zit in Iran, hebben hun vader een open brief geschreven, waarin ze mensen ook oproepen om zich aan te sluiten bij hun strijd voor zijn vrijlating. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International verspreidt vrijdag de brief. Het is zondag tweeduizend dagen geleden dat Djalali opgepakt werd in Iran, waarna hij ter dood veroordeeld werd.
 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag
  21

  OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag

  Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Maandag 11 oktober werden er 3.902 nieuwe gevallen geregistreerd. Zo’n hoog aantal is al van begin mei geleden. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op. “Zo erg als voor de vaccinatie wordt het niet meer, maar we moeten toch alert blijven”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE.