Salah Abdeslam op het terreurproces in Brussel.
Volledig scherm
Salah Abdeslam op het terreurproces in Brussel. © Photo News

Vlaamse slachtoffers op terreurproces moeten documenten om hun geleden schade te bewijzen zelf vertalen

De Nederlandstalige slachtoffers op het terreurproces moeten alle documenten waarmee ze hun schade bewijzen, zelf laten vertalen naar het Frans. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Aangrijpende getuigenissen hulpverleners schetsen chaos in Maalbeek: politieman in tranen

  Aangrijpen­de getuigenis­sen hulpverle­ners schetsen chaos in Maalbeek: politieman in tranen

  Voor het eerst sinds de herneming na het kerstreces was de zitting van het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 opnieuw volledig toegespitst op de orde van de dag: de getuigenissen van de hulpverleners in Maalbeek. De politieman die als eerste ter plaatse was in het metrostation Maalbeek kwam aan het woord, net als twee brandweerlui die als tweede ploeg naar het metrostation werden gestuurd. Vooral bij de getuigenis van de toenmalige agent van de spoorwegpolitie, die herhaaldelijk overmand werd door tranen, was het muisstil in de zaal.
 1. Schokkende beelden van dodelijke slachtoffers Maalbeek hullen assisenzaal in stilte

  Schokkende beelden van dodelijke slachtof­fers Maalbeek hullen assisen­zaal in stilte

  Op het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel hebben Nathalie B., destijds gerechtelijk commissaris bij de federale gerechtelijke politie van Brussel, en Dieter C., destijds laborant van de technische en wetenschappelijke politie, maandagmiddag hun uiteenzetting over de eerste vaststellingen in het metrostation van Maalbeek vervolgd. De schokkende beelden van de uiteengereten lichamen van de dodelijke slachtoffers hulden de aanwezigen in een diep stilzwijgen.