Joke Schauvliege
Volledig scherm
Joke Schauvliege © Photo News

Vlaamse regering zet door: toch 50 hectare industrie aan kanaal Diepenbeek

BinnenlandDe Vlaamse overheid gaat door met het plan voor Genk-Zuidwest, een industriegebied vanaf de sluis in Diepenbeek tot Genk-Zuid. Na de Groene Delle in Hasselt zet Vlaams minister Joke Schauvliege ook door met dit omstreden plan, schrijven de kranten van Mediahuis. "Dit gebeurt op vraag van Limburg", reageert de minister.

24 reacties

 • Jan Peau

  5 jaar geleden
  Hierse, ne wolf in schapenvacht
 • yves Strubbe

  5 jaar geleden
  Vooraleer de natuur op te offeren moet men er werk van maken de braakliggende industriegronden voor nieuw industrie voor te bereiden. Desnoods onteigenen als de eigenaar het niet kan of wil.
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  tuurlijk net zoals die erfenissen die voor een welbepaalde groep waren dit hebben jullie ook ingepalmd (antwerpen) want die zijn toch dood en de mensen waarvoor bedoeld zijn er toch maar een 50 tal die overleven waarvan ze wel gaan vergeten of niet openbaar maken net zoals die appartementen in Brussel =we gaan onze vriendjes daar laten wonen nu in ons bezit is Schandalige boel
 • Peeters Francis

  5 jaar geleden
  Toch beter industrie dan enkele bomen waar wolven kunnen rond lopen om schapen te doden.
 • Roland Peeters

  5 jaar geleden
  Wie durft beweren dat ik niet voor de natuur ben? Kijk maar eens naar mijn trui,laten breien in een beschutte werkplaats met echte Vlaamse schapen wol.En mijn haar was ik nog maar een paar keer in het jaar met regenwater .
 1. De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op proces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar toppleiters”
  PREMIUM

  De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op pro­ces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar topplei­ters”

  Een week lang volgde Ousmane Dia, Sanda’s papa, sereen en waardig het proces. Op de laatste procesdag in de zaak-Reuzegom doorbrak hij de stilte: “Ik ben mezelf verloren”, zegt hij. Papa Dia toont een paar vuile sneakers, een stille getuige van de gruweldoop. “Deze schoenen zijn het enige dat me nog rest van mijn zoon.” Voor het eerst kregen Sanda’s vader, moeder en stiefmoeder het woord.
 2. Nationaal Drugscommissariaat krijgt groen licht in commissie

  Nationaal Drugscom­mis­sa­ri­aat krijgt groen licht in commissie

  De bevoegde Kamercommissie heeft dinsdag het licht op groen gezet voor de oprichting van een nieuw Nationaal Drugscommissariaat. Dat moet de strijd tegen de zware drugscriminaliteit in ons land coördineren en komt onder leiding van Ine Van Wymersch te staan. Het ontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kreeg unanieme steun, op onthoudingen van N-VA na. Binnenkort moet de plenaire Kamer zich nog uitspreken.
 1. Zijn gastleerkrachten voor alle vakken dé oplossing voor het lerarentekort? Dit is wat onderwijsexpert zegt
  PREMIUM
  58

  Zijn gastleer­krach­ten voor alle vakken dé oplossing voor het lerarente­kort? Dit is wat onderwijs­ex­pert zegt

  Een tolk die wil bijklussen kan vanaf september enkele uren per week taalles geven, voor economie kan een school de bankdirecteur inschakelen. Die ‘gastleraren’ vallen op in het pakket maatregelen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Experts werden al sporadisch naar school gehaald, maar voortaan mag men voor álle vakken onbeperkt mensen zonder pedagogisch diploma voor de klas zetten. Is dit dé oplossing voor het lerarentekort? Zes vragen aan onderwijsexpert Pedro De Bruyckere. De nood is hoog, geeft hij aan.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.