Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Vlaamse regering werkt komende dagen voort aan klimaatmaatregelen

De Vlaamse regering heeft ook vandaag nog geen akkoord bereikt over bijkomende klimaatmaatregelen. De betrokken ministers hebben urenlang vergaderd. De komende dagen wordt het werk voortgezet, zowel tussen technici als tussen de ministers, en pas later volgende week wordt verder gecommuniceerd, zo wordt in regeringskringen vernomen.

93 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  3 maanden geleden
  Zolang de grote vervuilers niet meedoen , heeft het geen zin om ons allerlei regeltjes op te leggen .
 • Peter Nols

  3 maanden geleden
  Het resultaat van de Vlaamse maatregelen zal zijn dat de Vlamingen armer zullen worden dan dat de Walen ooit zijn geweest. En daarmee maakt Demir zich dan ook nog eens de populairste Vlaamse politieker. Tja ... mij hoor je niet klagen, ik woon in Wallonië.
 • vanaeken jokke

  3 maanden geleden
  Heel juist Lucien Peeters welke federale ministers halen het in hun hoofd om gascentrales te bouwen als de co² moet dalen.7 kernreactoren 6000 megawatt dicht is - 40 % elektriciteit vervangen door misschien 2 gascentrales 1700 megawatt en dan blijft het licht branden zeggen ze bij groen.
 • luc bruyndonckx

  3 maanden geleden
  Iedereen een gratis elektrische fiets zou helpen voor het milieu. Al de rest zijn middelen om ons geld af te pakken. Boetesn, lez zones en die dingen lossen niets op. Met geld red je het milieu niet. Met dat geld gebeurt niets, buiten frauduleuze subsidies, miljarden voor buitenlandse hulp, terwijl er voor ons eigen mensen geen geld is. Zie maar hoe goed de hulpverlening was met die overstromingen. Deze regering kan perfect geld weggooien maar niet voldoende zorg bieden voor eigen bevolking.
 • Ronny Biesen

  3 maanden geleden
  Dat is het, het enige dat deze regeringen kunnen is verplichte, beboeten en belastingen verhogen. En dat voor een “vrij” land als Belgie.
 1. Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeidsmarkt mee te blussen

  Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeids­markt mee te blussen

  Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V)en de VDAB kijken nu ook in de richting van de 270.000 studenten in het hoger onderwijs om de nijpende tekorten op de arbeidsmarkt in te dijken. Studenten kunnen zo niet alleen bedrijven uit de nood helpen, ze versterken ook hun latere kansen op de arbeidsmarkt. “Zo’n studentenjob zorgt uiteraard ook voor dat extra centje dat in elk studentenleven welkom is”, merkt Crevits op.
 2. Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteelmoord’ (VTM): “Elisabeth Gyselbrecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”
  Play
  85

  Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteel­moord’ (VTM): “Elisabeth Gysel­brecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”

  VTM mag de vierdelige reeks ‘De Kasteelmoord’ - die vanavond in première zou gaan - voorlopig niet uitzenden. Dat kreeg de zender vanmiddag te horen na een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van weduwe Elisabeth Gyselbrecht. Volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes zou Gyselbrecht zeggen dat de programmamakers elementen uit het strafdossier hebben gehaald die haar privacy en die van haar kinderen schenden en dat er mogelijk inbreuken zijn gebeurd op de journalistieke code. Volgens Özgünes bevat de reeks echter geen nieuwe elementen en heeft Gyselbrecht de docureeks ook helemaal nog niet gezien.