Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Vlaamse regering werkt komende dagen voort aan klimaatmaatregelen

De Vlaamse regering heeft ook vandaag nog geen akkoord bereikt over bijkomende klimaatmaatregelen. De betrokken ministers hebben urenlang vergaderd. De komende dagen wordt het werk voortgezet, zowel tussen technici als tussen de ministers, en pas later volgende week wordt verder gecommuniceerd, zo wordt in regeringskringen vernomen.

92 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  1 jaar geleden
  Zolang de grote vervuilers niet meedoen , heeft het geen zin om ons allerlei regeltjes op te leggen .
 • Peter Nols

  1 jaar geleden
  Het resultaat van de Vlaamse maatregelen zal zijn dat de Vlamingen armer zullen worden dan dat de Walen ooit zijn geweest. En daarmee maakt Demir zich dan ook nog eens de populairste Vlaamse politieker. Tja ... mij hoor je niet klagen, ik woon in Wallonië.
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  Heel juist Lucien Peeters welke federale ministers halen het in hun hoofd om gascentrales te bouwen als de co² moet dalen.7 kernreactoren 6000 megawatt dicht is - 40 % elektriciteit vervangen door misschien 2 gascentrales 1700 megawatt en dan blijft het licht branden zeggen ze bij groen.
 • luc bruyndonckx

  1 jaar geleden
  Iedereen een gratis elektrische fiets zou helpen voor het milieu. Al de rest zijn middelen om ons geld af te pakken. Boetesn, lez zones en die dingen lossen niets op. Met geld red je het milieu niet. Met dat geld gebeurt niets, buiten frauduleuze subsidies, miljarden voor buitenlandse hulp, terwijl er voor ons eigen mensen geen geld is. Zie maar hoe goed de hulpverlening was met die overstromingen. Deze regering kan perfect geld weggooien maar niet voldoende zorg bieden voor eigen bevolking.
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Dat is het, het enige dat deze regeringen kunnen is verplichte, beboeten en belastingen verhogen. En dat voor een “vrij” land als Belgie.
 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”