Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Vlaamse regering voert stralingsnorm in voor hoogspanning

De Vlaamse regering heeft vandaag een stralingsnorm vastgelegd voor hoogspanningsleidingen. Dat werd vorige week beloofd bij een overleg met de betrokken burgemeesters over de Ventilus-hoogspanningslijn.

 1. Mannen schreeuwen onschuld uit na fatale overdosis GBL op seksfeestje: "Dit was een ongeluk”
  Oostende

  Mannen schreeuwen onschuld uit na fatale overdosis GBL op seksfeest­je: "Dit was een ongeluk”

  Drie mannen, die 2 jaar geleden aanwezig waren op een seksfeestje in Oostende, riskeren tot 2 jaar cel voor schuldig verzuim. Volgens het parket belden ze veel te laat de hulpdiensten op, toen een vierde aanwezige een overdosis GBL binnenkreeg. Voor de dealer, die de drugs leverde, werd 30 maanden gevangenisstraf gevraagd. “Dit heeft niemand gewild”, vertelden de beklaagden.
 2. Groepje ouders schaart zich achter lerarenkorps Ninoofse Middenschool in open brief
  Ninove

  Groepje ouders schaart zich achter leraren­korps Ninoofse Midden­school in open brief

  Een groepje van een achttal ouders heeft zijn steun uitgesproken voor het lerarenkorps van de Ninoofse Middenschool Passtel, die vorige week in opspraak kwam. “We hebben vertrouwen in het team van de Middenschool dat onze kinderen verder zal begeleiden en met goede zorgen omringen”, staat in een open brief die op de school wordt verspreid. De Passtel Middenschool Ninove telt 36 scholieren, onder meer leerlingen met autisme.
 1. Waarom West-Vlaamse burgers Ventilus-lijn eisen die 4,8 miljard euro méér kost: “Hoogspanning boven woningen màg in buitenland zelfs niet meer”
  PREMIUM

  Waarom West-Vlaam­se burgers Ventilus-lijn eisen die 4,8 miljard euro méér kost: “Hoogspan­ning boven woningen màg in buitenland zelfs niet meer”

  West-Vlaanderen tegen de rest. Daar heeft de saga rond Ventilus veel van weg, sinds de intendant die de Vlaamse regering aanstelde tot de conclusie kwam dat een bovengrondse hoogspanningslijn “de enige toekomstgerichte oplossing” is. “In het buitenland mág het zelfs niet meer. Waarom hier dan wel?”, zeggen burgers die daartegen protesteren. De Vlaamse regering beloofde aan hun burgemeesters het ondergrondse alternatief nu toch verder te onderzoeken.