"Ik ga niet zonder klimaatplan naar Madrid", zegt Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir.
Volledig scherm
"Ik ga niet zonder klimaatplan naar Madrid", zegt Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir. © BELGA

Vlaamse regering vindt geen akkoord over Klimaatplan, Demir gaat zonder plan “niet naar Madrid”

De Vlaamse regering blaast de geplande persconferentie over het Energie- en Klimaatplan af. “Er zijn bijkomende berekeningen nodig”, zegt de woordvoerder van minister-president Jan Jambon (N-VA). “Ik ga niet zonder klimaatplan naar de top in Madrid”, zegt Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA). “Puur amateurisme. En onverantwoord”, reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska.

48 reacties

 • vanaeken jokke

  2 jaar geleden
  Jan Peeters als ge een beerput erft zou er volgens u de week daarop een oplossing moeten zijn.Waar vorige partij na 4 jaar niet in geslaagd is.Uw vrienden de sossen hebben in 35 jaar minder gepresteerd dan Demir op een paar maanden.We praten dan niet over frauderen belangenvermenging corruptie valsheid in geschriften want daar zijn jullie koploper in.Er zaagt niemand aan de stoel van De Wever Tom Faes dat is uw natte droom die niet gaat uitkomen.Droom verder over Meeuws 600.000 € om te fuiven.
 • Pat Debal

  2 jaar geleden
  Ze moet nog een berekening doen Demir om het op tafel te leggen wat de burgers gaan moeten betalen en voor haar leugens en bedrog te vertellen
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Mijnheer Nuyts jij bent vergeten hoe NVA Schauvliege heeft afgemaakt op een onmenselijke wijze, in welk land leef jij? Demir is hier verantwoordelijk, zij weet dat er een plan moest zijn en weer gaan ze beginnen met de schuld door te schuiven. Denk jij nu echt dat wij onnozel zijn? Van alle plannen van De Wever is er vorige regering NIETS verwezenlijkt. Nog nooit was het begrotingstekort zo groot en als dank zit Van Overtveldt lekker in Europa te genieten! De klop voor Vlaanderen moet nog komen.
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  joan vliegen, ik geef je helemaal gelijk, het klimaat of milieu interesseert niemand enkel macht. Obama met het vingertje omhoog heeft een riante villa gekocht en de vriendjes van de kinderen komen op bezoek met het vliegtuig. Wie de juiste vrienden heeft mag zich al wat meer veroorloven dan de andere. Demir moet met de trein voor haar werk en de andere maakt met de privejet luxereizen en wordt bejubeld omdat hij met hij de taal van degene spreek die zich zelf tot de goeden uitgeroepen hebben.
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Kan dat rapport wel goed en degelijk zijn? Dat hals over kop, Demir laten vertrekken met een Vlaams rapport dat pas maandag klaar zal zijn, roept veel vragen op. Hoe is dat rapport samengesteld, maar vooral wat is de inhoud? Na haar terugkeer zal dit wel op de degelijkheid en de draagvlakken nauwkeurig bekeken worden. Demir had qua degelijke voorbereiding beter verdiend.