Een vliegtuig op weg naar Brussels Airport, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een vliegtuig op weg naar Brussels Airport, beeld ter illustratie. © Photo News

Vlaamse regering verwerpt studie over geluidshinder Brussels Airport: “Overlast verschoven naar of zelfs geconcentreerd boven Vlaams Gewest”

De Vlaamse regering kan zich niet vinden in de opgeleverde milieu­effectenstudie over de geluidshinder van Brussels Airport, in 2017 ­besteld door de toenmalige minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Dat schrijft ‘De Standaard’. Premier Alexander De Croo (Open Vld) is niet opgezet met de Vlaamse houding. “Misschien moeten we stoppen met rapporten te torpederen voor ze besproken zijn”, reageerde hij voor aanvang van de Vlaamse 11 juliviering in Brussel.

  1. KAART. Lang parkeren op de luchthaven of toch beter per trein, bus of taxi? Wij vergelijken prijzen en mogelijkheden
    PREMIUM

    KAART. Lang parkeren op de luchthaven of toch beter per trein, bus of taxi? Wij vergelij­ken prijzen en mogelijkhe­den

    Stel je voor: je zomervakantie ligt vast. Alles is geboekt: je hotelkamer in Sevilla en je vluchten vanuit Zaventem. Samen met je partner en twee kinderen vertrek je straks vanuit Diksmuide. Je smacht nu al naar de Spaanse zon tussen 10 en 31 augustus. Maar hoe druk je straks de parkingkosten op Brussels Airport? Waar stal je jouw auto het goedkoopst? Via Brussels Airport en Interparking zochten we het voor je uit.