Volledig scherm
© ShutterStock

Vlaamse regering verfijnt coronaregels voor deeltijds onderwijs: maximaal vier leerlingen per lokaal als ze ouder zijn dan 12 jaar

De Vlaamse regering heeft de coronaregels voor het deeltijds kunstonderwijs verfijnd. Het gaat onder meer om de regels van het aantal leerlingen dat in een lokaal aanwezig mag zijn.

2 reacties

 • Kim Verpoorter

  1 maand geleden
  In kunstonderwijs met maximaal vier leerlingen en onder strikte veiligheids- en hygiënevoorwaarden en het gewoon onderwijs doen ze pas iets vanaf het derde middelbaar? Wat een klucht!!
 • willy vangeel

  1 maand geleden
  Toch? De Vlaamse nva regering die de corona crisis inziet?
 1. Steven Van Gucht: “Recente stijging grotendeels te wijten aan terugkerende reizigers”

  Steven Van Gucht: “Recente stijging groten­deels te wijten aan terugkeren­de reizigers”

  Nu de kerstvakantie voldoende ver achter ons ligt, is het opnieuw mogelijk om stilaan een beter zicht te krijgen op de evolutie van de besmettingscijfers. “In vergelijking met vele andere landen doen we het nog steeds goed. Maar de balans blijft fragiel”, zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Zo blijkt dat we ons opnieuw meer verplaatsen, wat de verspreiding van het coronavirus en varianten in de hand kan werken.
 2. Oostenrijk weert buitenlandse toeristen van skipistes tijdens kerstvakantie
  Reizen

  Oostenrijk weert buitenland­se toeristen van skipistes tijdens kerstvakan­tie

  Na Duitsland, Italië en Frankrijk heeft ook Oostenrijk beslist om tijdens de kerstvakantie de skigebieden gesloten te houden voor toeristen. Voor inwoners mogen ze wel open, vanaf 24 december. Toeristen kunnen tijdens de kerstvakantie alleen naar Zwitserland om te skiën, maar de druk op de Zwitserse regering neemt toe. Frankrijk geeft aan het moeilijk te willen maken voor skiërs om de grens met Zwitserland over te steken.
 3. KU Leuven publiceert resultaten preklinisch onderzoek eigen coronavaccin in Nature

  KU Leuven publiceert resultaten prekli­nisch onderzoek eigen coronavac­cin in Nature

  Onderzoekers van het Rega Instituut aan de KU Leuven hebben de resultaten van hun preklinisch onderzoek naar een potentieel coronavaccin gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Dat meldt de universiteit zelf. In het voorjaar moeten tests op mensen van start gaan en als alles goed gaat, zal het vaccin in 2022 beschikbaar zijn. “Ons vaccin wordt niet het eerste, wel een van de beste”, zei viroloog Johan Neyts daar eerder al over.
 1. Psycholoog Maarten Vansteenkiste: “Koppel geen externe voordelen aan vaccinatie”

  Psycholoog Maarten Vansteen­kis­te: “Koppel geen externe voordelen aan vaccinatie”

  Het is belangrijk om geen externe voordelen te koppelen aan de keuze om gevaccineerd te worden. Dat zegt UGent-psycholoog Maarten Vansteenkiste, die pleit voor een motiverende campagne. "Je laten vaccineren is een daad van solidariteit. Indien je daar externe voordelen tegenover plaatst, zoals een belastingvoordeel of een vaccinatiepaspoort, riskeer je het vrijwillig engagement te ondergraven.”
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug