Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld)
Volledig scherm
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) © Photo News

Vlaamse regering steunt lokale besturen bij noodopvang tijdens afkoelingsweek: “30 euro per dag per extra plaats”

De Vlaamse regering gaat lokale besturen steunen bij de organisatie van noodopvang voor basisschoolkinderen tijdens de afkoelingsweek voor de kerstvakantie. Dat meldt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) woensdag.

 1. Spotgoedkope reizen naar de zon dankzij extra week kerstvakantie: “Laagste prijzen van het hele jaar”

  Spotgoedko­pe reizen naar de zon dankzij extra week kerstvakan­tie: “Laagste prijzen van het hele jaar”

  TUI speelt met opvallende aanbiedingen in op de extra week kerstvakantie voor leerkrachten en kinderen uit de basisschool. “Wie boekt in de week van 17 december, valt in het ultralaag seizoen, met de laagste prijzen van het hele jaar. Het geeft de kans om te reizen tegen een budget dat meer dan de helft lager ligt dan tijdens de officiële kerstvakantie”, zegt Piet Demeyere van TUI.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.