Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele
Volledig scherm
Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele © Photo News

Vlaamse regering neemt 3 miljard euro subsidies onder de loep

Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) gaat de 3 miljard euro subsidies die Vlaanderen elk jaar uitdeelt in kaart brengen. "Ik wil duidelijkheid scheppen over waar we precies geld aan uitgeven. Nu hebben we geen helder overzicht", zegt hij in een gesprek met De Tijd.

72 reacties

 • Ludwig Vanleeuwen

  2 jaar geleden
  Jammer dat hetgeen bespaard wordt op subsidies, niet terug geïnvesteerd wordt in wat de volledige Vlaamse bevolking nodig heeft, maar in Antwerpen. En de rest van Vlaanderen, waaronder ook N-VA- en VB-kiezers, kunnen stikken! Onthou dat maar!
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  En hoeveel jaar zit de N-VA al in de Vlaamse regering.
 • Degeest Etienne

  2 jaar geleden
  Elk jaareinde worden er allerlei soorten huishoudagenda's op de markt gebracht. Misschien kunnen ze dit als eindejaarscadeau aan elkaar schenken. Op deze manier is het misschien makkelijker om hun boekhouding up-to-date te houden. Ikzelf moet niet zoeken achter zo'n enorm bedrag, de belastingen weten dit bij mij perfect in kaart te brengen.
 • gilbert Gijdé

  2 jaar geleden
  dat ze eens eindelijk in hun eigen zakken zoeken.Welke regering is dit nu-een regering van egoisten;wat verwacht je anders van de nva.men is beter af in Wallonie
 • D. Janssens

  2 jaar geleden
  Eindelijk een minister met verstand, in de industrie zegt men ook, meten is weten.
 1. Jef Neve boos over dalende subsidies in cultuursector: “Met ons belastinggeld betalen ze hun eigen postjes”

  Jef Neve boos over dalende subsidies in cultuursec­tor: “Met ons belasting­geld betalen ze hun eigen postjes”

  De Vlaamse regering snijdt in de subsidies voor de cultuursector. Volgend jaar trekt minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon 60 procent minder uit voor tijdelijke projectsubsidies. Kunstenaars die vaste werkingssubsidies krijgen, moeten 6 procent inleveren. De zeven erkende kunstinstellingen -waaronder de Ancienne Belgique in Brussel, het concertgebouw in Brugge en de Vooruit in Gent- moeten 3 procent afstaan. “Dit is ons belastinggeld dat zij gebruiken om hun eigen postjes te betalen”, reageert jazzmuzikant Jef Neve op Radio 1. Ook vanop de oppositiebanken komt er kritiek op de besparingen in de cultuursector. Zowel Groen als PVDA zien de daling in de subsidies als een aanval op kritische kunstenaars.