Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Photo News

Vlaamse regering moet dwangsom van 850.000 euro betalen voor falend Luchtbeleidsplan

De Vlaamse regering moet milieuorganisatie Greenpeace een dwangsom van 850.000 euro betalen. Het Luchtbeleidsplan dat was opgesteld na een veroordeling door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg voldoet niet aan de eisen van dat vonnis. Dat meldt Greenpeace dinsdag.

26 reacties

 • Jan Vandaele

  4 weken geleden
  In beroep gaan en zolang mogelijk de gerechts procedures rekken, zoals iedereen doet die geld en macht bezit .
 • Denis Stock

  1 maand geleden
  Een belastingverhoging, en de boete is weer betaald.
 • Hugo Verlot

  1 maand geleden
  Som aftrekken van de wedde van de desbetreffende falende regeringsleden. Wij de belastingbetaler draaien op voor deze boete. Wij zijn het beu om op te draaien voor het falende politieke beleid van onze regeringen.
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Het wordt dringend tijd dat politici de verantwoordelijkheid dragen voor hun niet functioneren en ze zelf de kosten dragen
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 maand geleden
  De Vlaamse regering moet niets betalen, de Vlaamse burgers moeten betalen. Beetje serieus blijven hè jongens !
 1. Ventilus, het project dat de Vlaamse regering onder hoogspanning zet: wat is verschil tussen boven- en ondergronds tracé?
  PREMIUM

  Ventilus, het project dat de Vlaamse regering onder hoogspan­ning zet: wat is verschil tussen boven- en onder­gronds tracé?

  Na meer dan twee jaar lokale reuring zorgt het Ventilus-project nu ook voor politieke hoogspanning in de Wetstraat. Weldra moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken over het precieze traject dat de nieuwe hoogspanningslijn moet volgen. Grote inzet van die beslissing: wordt het tracé bovengronds of ondergronds aangelegd? Maar wat is dat Ventilus-project nu juist? En wat voor impact heeft zo'n hoogspanningslijn op onze gezondheid? “Kinderen die in de buurt van zo’n kabel wonen lopen dubbel zoveel risico om leukemie te krijgen.”