Foto in zorgverblijf Hoeve Genemeer. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) sprak er met Hannelore Vens.
Volledig scherm
Foto in zorgverblijf Hoeve Genemeer. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) sprak er met Hannelore Vens. © Borgerhoff

Vlaamse regering maakt bijna 4 miljoen euro vrij voor 24 zorgverblijven

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt via het Noodfonds 3,85 miljoen euro vrij voor 24 erkende zorgverblijven in Vlaanderen die logies aanbieden voor personen met een handicap. Met die investering wil de Vlaamse regering de zorgverblijven steunen die zwaar werden getroffen door de coronacrisis. Samen met Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bracht Demir vandaag een bezoek aan het zorgverblijf Hoeve Genemeer in Beverlo (Beringen) en spraken er met eigenaar Kim Janssens en Hannelore Vens.

5 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Gemiddeld 160.000 euro per zorgbedrijf, daar kan je toch al iets mee verwezenlijken. Hopelijk wordt dat geld dan ook goed besteed en wordt er gecontroleerd waaraan.
 • Kirsten De Laet

  1 jaar geleden
  Ja natuurlijk, investeer in IC's, ziekenhuispersoneel, infrastructuur, degelijke materialen en dergelijke ! Het feit dat alle IC's compleet bemand waren is normaal, ieder ziekenhuis werkt op deze manier zodat 95% van hun capaciteit bezit ligt. De overige vijf procent is voor dringende gevallen. Bende omhooggevallen niksnutten. Je zou toch denken dat na zo'n ' epidemie ' men dit zou doen maar nee, mensen op anderhalve meter van mekaar houden en verbieden mekaar te knuffelen. Ronduit schandalig!
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  waarom niet liever een deel van het geld aanwenden om de mantelzorg te stimuleren zodat ouderen niet noodzakelijk meer in een RVT terecht moeten ?
 • Chris Van den Eede

  1 jaar geleden
  Mr Daemen dat denk ik niet en ik vind het positief dat dit ondersteund wordt.
 • Pascal Daemen

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk het bedrag dat de directeur elk jaar opstrijkt .
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.