Volledig scherm
© Shutterstock

Vlaamse regering maakt 300 miljoen euro vrij voor renovatiesteun

Op 1 januari start de Vlaamse regering met een nieuw renovatiebeleid. Ambitie is om de komende jaren op kruissnelheid 95.000 renovaties per jaar te ondersteunen, tegen 60.000 vandaag. Dat meldt minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). In 2021 alleen mobiliseert de Vlaamse regering ongeveer 300 miljoen euro om alleenstaanden en gezinnen te helpen bij hun renovatieplannen.

5 reacties

 • Luc Heyndrickx

  4 weken geleden
  Kan mevrouw Demir ook voor mij wat geld vrijmaken waarhalen ze dat geld ze hebben alleen maar schuld en toch blijven ze geld vrijmaken begrijpen wie kan
 • Lode Lemmens

  4 weken geleden
  Lap, het jaar is een paar minuten oud en men begint weer met geld te smijten. Wat ik mij afvraag: vanwaar blijft al dat geld komen en moet er nog iets terugbetaald worden?
 • Wesley De Cock

  4 weken geleden
  Premie: je moet het geld wel eerst kunnen neertellen. Renteloze lening: je moet de extra afbetaling wel kunnen dragen. Maatregelen enkel ten voordele van mensen die al net iets meer hebben. De mensen met moeite blijven met de hogere kosten en tegen dat zij zo’n verbouwing bijeen gespaard hebben, is de premie weg
 • Joel Vandermeeren

  4 weken geleden
  Daar is geen geld en een hoop schulden maar toch maken ze geld vrij net of het niks is.
 • vercammen georges

  4 weken geleden
  Die premies, daar kan ik van meespreken. Wij hebben een woning in blote eigendom geschonken aan onze zoon met behoud van vruchtgebruik. Daarna een nieuw geïsoleerd dak opgelegd. Blijkbaar vallen wij alle twee buiten elke premie. Niemand is voor de Vlaamse regering eigenaar van de woning. dus premies kunnen niet toegekend worden.. Pure kafka of hoe de politiekers telkens ongestraft wegkomen met leugens
 1. Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”
  243

  Geen afkoelings­week in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”

  Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter.
 2. Grote politiemacht om relschoppers in Kortrijk van antwoord te dienen: “Vecht tegen het virus in plaats van op straat”
  Kortrijk

  Grote politie­macht om relschop­pers in Kortrijk van antwoord te dienen: “Vecht tegen het virus in plaats van op straat”

  De politie neemt de oproepen om komend weekend te komen rellen in Kortrijk bijzonder ernstig. De politiezone Vlas doet beroep op versterking van andere politiezones en de federale politie om de relschoppers snel van antwoord te kunnen dienen. “Corona is hier de vijand. Vecht tegen het virus in plaats van op straat”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). Er zal mogelijk al vanaf vrijdagavond heibel zijn in het centrum.
 1. Man die maandag nog werd vrijgelaten na verhoor springt met dochtertje (6) van viaduct van Vilvoorde
  Vilvoorde

  Man die maandag nog werd vrijgela­ten na verhoor springt met dochtertje (6) van viaduct van Vilvoorde

  Een vader (35) uit Willebroek is woensdagochtend met zijn dochter van 6 jaar van het viaduct van Vilvoorde gesprongen. Dat wordt bevestigd door burgemeester Hans Bonte (sp.a). Maandag werd de man nog opgepakt voor verhoor omdat zijn ex, de mama van het slachtoffertje, vreesde dat hij hun dochtertje iets zou aandoen. Maar hij mocht nadien naar huis. “Uit het verhoor van maandag kon niets dit drama doen vermoeden”, zegt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. “Er is toen in eer en geweten gehandeld.”
 2. In ons kot blijven? Dan maken we er een paleis van: één op de drie Vlamingen verfraait zijn huis
  PREMIUM

  In ons kot blijven? Dan maken we er een paleis van: één op de drie Vlamingen verfraait zijn huis

  Als we dan toch in ons kot moeten blijven, dan maken we er een paleis van. De coronacrisis heeft één op de drie Vlamingen gestimuleerd om hun huis een grote make-over te geven. Dat blijkt uit het Woononderzoek 2020 van iVox in opdracht van vastgoedspecialist Hillewaere bij duizend Vlamingen. Gemiddeld hebben we 17.539 euro uitgegeven aan een nieuwe badkamer en/of terras, keuken en nieuw interieur.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht