minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) in het Vlaams parlement.
Volledig scherm
minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) in het Vlaams parlement. © BELGA

Vlaamse regering legt ook niet energie-intensieve bedrijven energiebesparende ingrepen op

De Vlaamse regering legt energiebesparende maatregelen op aan een 1.000-tal niet energie-intensieve ondernemingen. "Niet energie-intensieve bedrijven verbruiken gemiddeld evenveel energie als 260 tot 870 Vlaamse gezinnen. Het besparingspotentieel bij hen is dus enorm groot. Ook zij zijn een deel van de oplossing als we onze energiebesparingsdoelstelling willen behalen", legt minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) uit.

 1. Vertrouwen in zonnepanelen volledig zoek na debacle terugdraaiende teller: “Particuliere markt ligt plat”
  PREMIUM

  Vertrouwen in zonnepane­len volledig zoek na debacle terugdraai­en­de teller: “Particu­lie­re markt ligt plat”

  Het vertrouwen in zonnepanelen is na het fiasco van de terugdraaiende teller volledig zoek. De eerste vier maanden van dit jaar werden 60 procent minder zonne-installaties geplaatst in vergelijking met 2019. Het verschil met topjaar 2020 bedraagt zelfs 85 procent. “Het vertrouwen van de consument herstellen is niet evident en zal tijd vergen”, beseft ook minister Zuhal Demir (N-VA).
 2. Onderwijsoverleg: waarschijnlijk geen mondmaskerplicht volgend schooljaar
  8

  Onderwijs­over­leg: waarschijn­lijk geen mondmasker­plicht volgend schooljaar

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt dat scholen het nieuwe schooljaar in code groen zullen kunnen starten. Dat wil zeggen dat er geen coronamaatregelen meer van kracht zouden zijn. Voorlopig moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en van de middelbare scholen nog steeds een masker dragen tijdens de les. Weyts wil nu in overleg met de virologen bekijken of die maatregel voor de laatste twee weken van het schooljaar al kan worden losgelaten. “We zijn blij dat scholen het vertrouwen krijgen dat ze na hun inspanningen verdienen”, reageert de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve.