Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Vlaamse regering laat centra voor autokeuring doorlichten

De Vlaamse regering laat een audit uitvoeren waarin de klantgerichtheid van de centra voor autokeuring wordt doorgelicht. Dat heeft Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) aangekondigd na overleg met de sector. De audit moet de volledige werking van de betrokken private bedrijven in kaart brengen. Dus niet alleen de omstreden afsprakenregeling die vorige week hier en daar tot lange wachtrijen en verkeershinder leidde.

 1. Twee ‘preppers’ blijven aangehouden: “Wij staatsgevaarlijk? Dat is compleet belachelijk”
  PREMIUM

  Twee ‘preppers’ blijven aangehou­den: “Wij staatsge­vaar­lijk? Dat is compleet belache­lijk”

  “Er waren geen plannen voor een aanslag.” Dat zeggen de verdachten in Operatie Argentum, die volgens het parket “gewapend verzet wilden plegen tegen de overheid”. Volgens de advocaat van Marc D. - een van de twee verdachten die in de cel blijven - greep het gerecht in omwille van de combinatie van hun “preppers-gedachtengoed, het gegeven dat zij over wapens beschikten en lid waren van een schietclub”.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Autokeuring kan vanaf volgende week overal zonder afspraak

  Autokeu­ring kan vanaf volgende week overal zonder afspraak

  Vanaf volgende week is het overal in Vlaanderen opnieuw mogelijk om zonder afspraak naar de autokeuring te gaan. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) maandag gecommuniceerd na overleg met de sector. In Oost- en West-Vlaanderen, en een deel van Vlaams-Brabant, was het sinds vorige week hier en daar uitzonderlijk mogelijk om een auto zonder afspraak aan te bieden. Maar op de gekozen dagen leidde dat bij de keuringscentra in kwestie tot een stormloop, uiterst lange wachtrijen en verkeershinder.