Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © EPA

Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatiecentra

Vlaanderen gaat voor meer dan 4 miljoen euro medisch materiaal kopen zodat de vaccinatiecentra op tijd kunnen starten met vaccineren. Dat melden Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag. Door de snelle ontwikkeling van de vaccins, zal Vlaanderen geen aanspraak kunnen maken op de Europese procedure voor de tijdige aankoop van het extra materiaal, zeggen beide ministers in een mededeling. 

11 reacties

 • Karlo Mulle

  1 maand geleden
  Welk succes, zal eindigen in een dikke flop en grote ontgoocheling , Beke man , stap toch op en laat het aub over aan mensen , niet politici , die er echt iets van kennen want anders wordt dit een grote puinhoop met als grootste slachtoffer de gewone mens , zoals het nu al is , read my lips .
 • vanaeken jokke

  1 maand geleden
  Robert de federale regering wanneer zijn die beginnen aankopen.4 MAANDEN nadat andere Europese landen hun bestellingen plaatste.Resultaat de federale regering gaat 8 miljoen spuiten tekort komen en de leverancier heeft al gezegd dat de levering niet vervroegd kan worden omdat ze op max draaien.Regering De Croo de regering die van de ene blunder in de andere valt niet mijn regering.
 • Frans Vandermaelen

  1 maand geleden
  Dus de eerste 10 maanden hebben ze dus niks gedaan om de vaccinatie voor te bereiden. Ze moesten al 4 weken aan het spuiten zijn maar neen, allemaal niet dringend. Dat er ondertussen mensen sterven maakt niets uit.
 • Ronny Toch

  1 maand geleden
  Ik vraag mij af wat kost dit allemaal, testen, labo´s,al die experts, dokters, ziekenhuizen, enz,enz , wie zal dat betalen? Word trouwens nooit over gesproken
 • RIET HEIRMAN

  1 maand geleden
  goed gedaan, we wachten al veel te lang op federaal of nog erger, op Europa. Telkens achteraf vaststellen dat er tekorten zijn. Wanneer gaan de vaccinaties nu eens echt van start, we staan nog quasi nergens door een tekort aan vaccins en andere in de vriezer.
 1. Vaccinatieteller België: zo ver staat ons land met de vaccins, en hier staan we in vergelijking met het buitenland

  Vaccinatie­tel­ler België: zo ver staat ons land met de vaccins, en hier staan we in vergelij­king met het buitenland

  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven