De Vlaamse minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
De Vlaamse minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA). © Photo News

Vlaamse regering kiest kabinetschef Demir om nieuw agentschap Justitie en Handhaving te leiden

De Vlaamse regering stelt Bob Van den Broeck aan als eerste administrateur-generaal van het Vlaams agentschap Justitie en Handhaving. Dat meldt Vlaamse minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) zaterdag. Van den Broeck is op dit moment de kabinetschef van Demir. 

  1. Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtoffer opgelucht. “Wees gewaarschuwd: drugsgebruik kan tragische gevolgen hebben”
    Keerbergen

    Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtof­fer opgelucht. “Wees gewaar­schuwd: drugsge­bruik kan tragische gevolgen hebben”

    Het Antwerpse parket wil elf minderjarige jongeren voor de jeugdrechtbank brengen voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De jonge N.H. overleed drie jaar geleden nadat enkele van zijn vrienden hem een overdosis xtc hadden laten innemen. Toen bleek dat het fout liep, duurde het uren voor iemand de hulpdiensten belde. Het parket wil hen vervolgen voor schuldig verzuim en de handel in verdovende middelen.