Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Vlaamse regering keurt akkoord over lastenverdeling in energie- en klimaatdossiers goed

De Vlaamse regering heeft de princiepsovereenkomst over de ‘burden sharing’, of lastenverdeling in energie- en klimaatdossiers, goedgekeurd. Die overeenkomst onderhandelde Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) afgelopen week met de andere regio’s en de federale regering. Het akkoord, dat onder meer voorziet in een verdeling van het klimaatgeld, ligt ook voor bij de andere regeringen. “Het is een stap vooruit in een dossier dat jarenlang geblokkeerd zat en het is het resultaat van constructief onderhandelen”, aldus Demir.

 1. Kogel is door de kerk: dit staat in het langverwachte groene industrieplan van de Europese Commissie
  3

  Kogel is door de kerk: dit staat in het langver­wach­te groene industrie­plan van de Europese Commissie

  De Europese Commissie heeft vandaag haar langverwachte groene industrieplan voorgesteld. Het 'Green Deal Industrial Plan' vormt het Europese antwoord op de Amerikaanse miljardensubsidies voor de groene industrie en de oneerlijke concurrentie uit China. De lidstaten krijgen op korte termijn uitzicht op 270 miljard euro aan Europese leningen en subsidies, al is daar maar weinig nieuw geld bij.
 2. COLUMN. Michaël Freilich is met zijn P-plaat het mikpunt van spot. “Die P staat voor Pispaal”, zei Jean-Marie Dedecker ooit
  PREMIUM
  19

  COLUMN. Michaël Freilich is met zijn P-plaat het mikpunt van spot. “Die P staat voor Pispaal”, zei Jean-Ma­rie Dedecker ooit

  “Helemaal koosjer zijn ze niet, maar ook niet illegaal. Laten we ze dus maar extralegaal noemen,” suggereert columnist Jan Segers, “de roterende nummerplaten van N-VA-parlementslid Michaël Freilich.” Freilich is niet de enige die een haat-liefdeverhouding heeft met zijn P-plaat. “Tien jaar geleden zei Jean-Marie Dedecker al dat de P staat voor Pispaal.”
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).