Minister-president Jan Jambon en de ministers Hilde Crevits en Lydia Peeters hebben samengezeten met de sectoren en beleidsdomeinen die het eerst en het zwaarst getroffen zullen worden door een no deal-scenario.
Volledig scherm
Minister-president Jan Jambon en de ministers Hilde Crevits en Lydia Peeters hebben samengezeten met de sectoren en beleidsdomeinen die het eerst en het zwaarst getroffen zullen worden door een no deal-scenario. © Photo News

Vlaamse regering houdt vinger aan brexit-pols: “Noodplan klaar”

De Vlaamse regering wil de ontwikkelingen in het brexit-dossier zo nauw mogelijk opvolgen en niets aan het toeval overlaten. Daarom is de kerngroep van de Vlaamse Brexit Taskforce deze ochtend in het Errerahuis in Brussel bijeengekomen om een stand van zaken op te maken. Vlaanderen wil een 'no deal'-scenario absoluut vermijden, maar wil zich ook op alles voorbereiden.

8 reacties

 • etienne bies

  2 jaar geleden
  Volgens mij is er gewoon geen noodplan. NVA speculeert gewoon op een Brexitdeal.
 • swenti Bolt

  2 jaar geleden
  Noodplan is simpel geld op tafel leggen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  28.000 jobs op het spel? Voila, goede reden om migratie aan banden te leggen. Er is hier geen werk. Ze moeten elders gaan zoeken.
 • mark germanus

  2 jaar geleden
  Alleluja, nu gaan we het weten wat onze nieuwe vers gebakken genieen ineen geflikt hebben om de gevolgen??? van Brexit tegen te houden voor ons rijke?????? Vlaanderen. Misschien een nieuwe belasting uitvinden????Belasting op de verloren waarde van Vlaamse export producten???(BVWE) De Nationale Bank zal wel een schattingsstatistiek opmaken met verloren waarden en de te betalen taks.Ziezo,de toekomstige put is weer toe.
 • gustaaf Van Bever

  2 jaar geleden
  """er is voorzien in begeleiding op maat en financiële steun.”"" met andere woorden , het is alweer de burger die gaat betalen....Waarom horen we trouwens nooit over het enorme gat bij de EU waar al het geld van de Westerse Landen in verdwijnt??
 1. Hoogste rechter in Schotland buigt zich over tegenstrijdige brexitbrieven van Johnson

  Hoogste rechter in Schotland buigt zich over tegenstrij­di­ge brexitbrie­ven van Johnson

  De hoogste rechter in Schotland zal zich vandaag buigen over de vraag of premier Boris Johnson zich aan de wet gehouden heeft door tegenstrijdige brieven te sturen naar de EU. De regering beloofde eerder in de rechtbank dat Johnson uitstel zou vragen van de brexit als zijn deal zaterdag niet in het Lagerhuis goedgekeurd werd. Door tegenstrijdige brieven te sturen naar Brussel zou Johnson zijn belofte niet nagekomen zijn, stellen advocaten van drie tegenstanders van de brexit.