Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Vlaamse regering geeft goedkeuring voor maatregelen tegen lerarentekort en daar is niet iedereen tevreden mee

De Vlaamse regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een reeks maatregelen om het lerarentekort tegen te gaan. “We gaan het beroep van leraar opwaarderen”, zegt Weyts. Al is niet iedereen even tevreden over de maatregelen: “Het plan staat vol goede bedoelingen, maar de lat ligt niet hoog genoeg”, stelt Lieven Boeve van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

 1. Maar weinig landen pompen meer geld in onderwijs dan België: waar gaat het naartoe?
  PREMIUM

  Maar weinig landen pompen meer geld in onderwijs dan België: waar gaat het naartoe?

  Ons onderwijs zit in de hoek waar de klappen vallen. De populariteit van de lerarenopleiding daalt, het lerarentekort piekt en de resultaten in internationale rankings gaan al jaren achteruit. Toch zijn er weinig landen waar er verhoudingsgewijs meer geld naar onderwijs gaat dan België. Hoeveel geld steken we in ons onderwijs? Waar gaat het heen? En hoe komt het dat de kwaliteit toch achteruitgaat?
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.