Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Vlaamse regering “erg bezorgd” over klimaatwet Europese Commissie

Vlaanderen is erg bezorgd over de klimaatwet die de Europese Commissie woensdag heeft voorgesteld. Dat zegt minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA). “Als (Eurocommissaris, red.) Frans Timmermans de Vlaamse klimaatdoelstellingen van 2030 wil veranderen, dan moet hij zich in Vlaanderen verkiesbaar stellen."

32 reacties

 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  Het voorstel van Somers is wel realistisch, in elk tuintje kan een boom geplant worden, in een groene sociale woonwijk wordt elke boom gekapt al de woning verkocht wordt aan een jong gezin, geen bomen maar gazon en sommige nog kunstgras. Timmermans is een rancuneus man, Vlaanderen moet boeten en betalen omdat het rechts gestemd heeft. Het groene project is goedkoop consumeren en reizen en de rijken dat zijn de mensen die gaan werken die moeten betalen. ANders GAan LEVen.
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Men wil de natuur beheersen...een fata morgana van formaat.
 • Graham Maes

  2 jaar geleden
  Lea Van Ginst, China is dan wel niet volledig consequent op klimaatmaatregelen, maar ze staan wel vooraan bij de landen die actief maatregelen nemen. Zij kunnen dat ook, omdat bij een staatsgeleide markteconomie de kostprijs veel minder relevant is dan bvb in India. Volg de Internationale pers en je weet dat ook in die landen maatregelen getroffen worden. Beperkt, ja. EU behoort wél tot rijk deel vd wereld.
 • Eric De landtsheer

  2 jaar geleden
  Is klimaatangst niet wat voorbijgestreefd? Nu is corona angst toch de hype? Ben benieuwd welke angst we daarna op ons bord krijgen.
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  De NVA heeft het nog nooit uitgelegd aan de burger, bijvoorbeeld de transfers van Jan Modaal naar het patronaat. En wat betreft de klimaatpolitiek placeren ze Vlaanderen tussen de achterlijke regio's en dat gaat de Vlaming nog zuur opbreken. Nochtans zijn er goede voorbeelden van perfect klimaatbestuur te vinden dicht bij huis, Wallonië bijvoorbeeld.
 1. “De maat is vol”: huisartsen zullen geen hoogrisicocontacten meer testen
  Play

  “De maat is vol”: huisartsen zullen geen hoogrisico­con­tac­ten meer testen

  Huisartsen zullen niet langer hoogrisicocontacten testen, maar alleen zieke patiënten. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica. “De maat is vol, de eerstelijnszorg is aan het imploderen”, klinkt het. Microbioloog Emmanuel André waarschuwt onmiddellijk voor de gevolgen: “We hebben geleerd dat de mensen die de meeste contacten besmetten degenen zijn die zich ‘goed’ voelen en hun status niet kennen”, reageert hij.
 2. Hoelang zitten we weer met maatregelen? “Met maximumtermijn van drie maanden wordt noodsituatie over de feestdagen getild”
  PREMIUM

  Hoelang zitten we weer met maatrege­len? “Met maximumter­mijn van drie maanden wordt noodsitua­tie over de feestdagen getild”

  Hoe lang zitten we weer vast aan maatregelen? De vraag rijst nu de federale regering voor drie maanden de pandemiewet wil afkondigen. “Zo worden de epidemiologische noodsituatie over de feestdagen getild”, legt viroloog Marc Van Ranst uit. Hij sluit zelfs niet uit dat ze ook nog over de winter zullen moeten worden getild. Toch blijft hij optimistisch en is hij alvast de familiefeesten met Kerst en Nieuwjaar op een normale manier aan het inplannen.