Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Vlaamse regering en verzekeraars betalen waterschade midden juli volledig terug

De Vlaamse regering en de verzekeraars hebben een akkoord bereikt dat moet garanderen dat de schade die werd veroorzaakt door de ongeziene wateroverlast van midden juli volledig wordt terugbetaald. Dat hebben minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) dinsdag aangekondigd.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Angelo (21), de jongen met de zwemband die door het water werd opgeslokt: “Het maakte me zo kwaad dat mensen hem idioot noemden”
  PREMIUM

  Angelo (21), de jongen met de zwemband die door het water werd opgeslokt: “Het maakte me zo kwaad dat mensen hem idioot noemden”

  Hij woonde pal onder de zwellende stuwdam. Angelo Heuer (21) uit Eupen, in de Oostkantons. Het allereerste dodelijke slachtoffer van wie het land melding kreeg in de verbijsterende berichten over de watersnood die elkaar vanaf dan snel opvolgden, en het enige in het stadje. Hij was de jongen met de zwemband die door het voortrazende water werd opgeslokt. “Mijn zoon hield van avontuur. Maar hij was zeer intelligent. Hij was voorzichtig”, zegt Gérard Heuer, een vader die al een tweede kind verloor.
 1. Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs en 5 Kalasjnikovs in beslag genomen

  Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehou­den, 1,5 ton drugs en 5 Kalasjnik­ovs in beslag genomen

  In Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.