Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Vlaamse regering belooft 3.700 extra jobs in zorgsector en opslag van 6 procent in woonzorgcentra

De Vlaamse regering heeft een sociaal akkoord afgesloten dat moet zorgen voor de creatie van 3.716 jobs in de zorgsector. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aangekondigd op een persconferentie. Volgens Vlaams minister van Gezondheid Wouter Beke (CD&V) gaat het om een “turbo op de tewerkstelling in de Vlaamse zorg- en welzijnssectoren”. In de fel getroffen Vlaamse woonzorgcentra komt er vanaf deze maand al een gemiddelde loonsverhoging van 6 procent.

57 reacties

 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Waar is de loonsverhoging die beloofd is? We zijn bijna juni en nog altijd niks. Ze hebben ons weeral liggen met een dode mus.
 • Joke Gielis

  1 jaar geleden
  Denk dat ze het beter noemen zoals het is: een andere spreiding vh loon doorheen de loopbaan. Onzin dat iedereen een beter loon gaat hebben. Na 20 jaar zorg heb ik begrepen dat ik ga kunnen kiezen of ik instap in de nieuwe barema's of niet. En zoals elke wat oudere werknemer zal het wsl 'niet' worden of ik doe loonverlies! Wat men doet is instaplonen verhogen, om vervolgens de lonen tot het maximumloon te laten stijgen op 35 j ofzo, terwijl dat nu 27 j is! Einde loopbaan: geen cent meer gehad!
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Eerst kandidaten vinden die voor de job willen studeren. Welke verpleegster zal op dit moment haar dochter of zoon 'n job in de zorg aanraden? En wat gaat er gebeuren met de prijzen in de zieken- en rusthuizen?
 • Karlo Mulle

  1 jaar geleden
  Beloven , we zorgen voor een turbo , maak dat de ganzen wijs , zal een motor zijn met weinig pk's , en wie zal er voor opdraaien denk je , de gewone burger , hier en daar een verdoken belasting erbij en het plebs is weer content . Een verrijzenis , in welke wereld leven die , ja , weer een meer kost voor de gewone mens in de straat , wie gelooft die overbetaalde toneelspelers nog , enkele volgelingen maar voor de rest , misschien zelf eens de handen uit mouwen steken .
 • Linda D'Haese

  1 jaar geleden
  En de grote vraag wie gaat dat betalen ? De oudere mensen kunnen nu al geen rusthuis meer betalen gemiddeld arbeiders pensioen 1250 euro rusthuis gemiddeld 1800 zonder medische kosten was en strijk of kledij
 1. Vlaamse regering maakt 577 miljoen euro extra vrij voor personeel zorgsector

  Vlaamse regering maakt 577 miljoen euro extra vrij voor personeel zorgsector

  De Vlaamse Regering en de sociale partners hebben een akkoord bereikt over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de zorg- en welzijnssector. Dat maakte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deze voormiddag bekend tijdens een persconferentie. De Vlaamse regering zal een bijkomend budget van 577 miljoen euro per jaar voorzien voor “een stevige en structurele herwaardering van de zorgsector”. Het zorgpersoneel mag vanaf 1 januari een loonsverhoging verwachten, die oploopt tot 6 procent.