Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Vlaamse regering belooft 3.700 extra jobs in zorgsector en opslag van 6 procent in woonzorgcentra

De Vlaamse regering heeft een sociaal akkoord afgesloten dat moet zorgen voor de creatie van 3.716 jobs in de zorgsector. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aangekondigd op een persconferentie. Volgens Vlaams minister van Gezondheid Wouter Beke (CD&V) gaat het om een “turbo op de tewerkstelling in de Vlaamse zorg- en welzijnssectoren”. In de fel getroffen Vlaamse woonzorgcentra komt er vanaf deze maand al een gemiddelde loonsverhoging van 6 procent.

56 reacties

 • Joke Gielis

  3 dagen geleden
  Denk dat ze het beter noemen zoals het is: een andere spreiding vh loon doorheen de loopbaan. Onzin dat iedereen een beter loon gaat hebben. Na 20 jaar zorg heb ik begrepen dat ik ga kunnen kiezen of ik instap in de nieuwe barema's of niet. En zoals elke wat oudere werknemer zal het wsl 'niet' worden of ik doe loonverlies! Wat men doet is instaplonen verhogen, om vervolgens de lonen tot het maximumloon te laten stijgen op 35 j ofzo, terwijl dat nu 27 j is! Einde loopbaan: geen cent meer gehad!
 • Leopold Vanhoof

  3 weken geleden
  Eerst kandidaten vinden die voor de job willen studeren. Welke verpleegster zal op dit moment haar dochter of zoon 'n job in de zorg aanraden? En wat gaat er gebeuren met de prijzen in de zieken- en rusthuizen?
 • Karlo Mulle

  3 weken geleden
  Beloven , we zorgen voor een turbo , maak dat de ganzen wijs , zal een motor zijn met weinig pk's , en wie zal er voor opdraaien denk je , de gewone burger , hier en daar een verdoken belasting erbij en het plebs is weer content . Een verrijzenis , in welke wereld leven die , ja , weer een meer kost voor de gewone mens in de straat , wie gelooft die overbetaalde toneelspelers nog , enkele volgelingen maar voor de rest , misschien zelf eens de handen uit mouwen steken .
 • louis meuleman

  3 weken geleden
  En de grote vraag wie gaat dat betalen ? De oudere mensen kunnen nu al geen rusthuis meer betalen gemiddeld arbeiders pensioen 1250 euro rusthuis gemiddeld 1800 zonder medische kosten was en strijk of kledij
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Het is maar 0,2% voor de anderen. Die loonmarge van 0,4% is over 2 jaar. Maar in de zorg is die 6% het wel verdiend. Werken al jaren onderbemand en over hun toeren.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw