BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaamse Parlementsleden leggen de eed af, Almaci gebruikt bewust foute formule

De 124 leden van het Vlaams Parlement hebben deze namiddag de eed afgelegd in de handen van tijdelijk voorzitter Herman De Croo. Nooit eerder deden zoveel vrouwen dat: 46,7 procent. Aan het slot van de zitting wordt een Bureau en een voorzitter gekozen. Dat wordt N-VA-parlementslid Kris Van Dijck, al is het niet uitgesloten dat er in de marge van de regeringsvorming toch nog een andere naam uit de bus komt.

50 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Uit incompetentie of om zich met politiek-correcte propaganda prietpraat te doen opmerken ?
 • nicole nys

  2 jaar geleden
  Met het magere verkiezingsresultaat van haar partij zou een beetje nederigheid haar beter staan.
 • noel vandenbulcke

  2 jaar geleden
  Almaci. wat voor ne show hebt ge hier opgevoerd ? Denk maar eens aan de volgende verkiezingen. Ge zult dan nog meer slaag krijgen. Kinderen laten betogen om uw eigen partij wat op te smukken, dat doet ge niet. De meeste mensen nemen het niet dat alles duurder komt door jullie onnozele regeltjes
 • Paul Verbeeck

  2 jaar geleden
  Als Almaci bewust een verkeerde tekst gebruikt is deze ongeldig en zou men ze geen 2de kans mogen geven , maar haar aanstelling ongeldig verklaren en verwijderen uit het halfrond . Ze krijgen hoe langer hoe meer kapsones , ze komen enkel op uit eigenbelang (zakken vullen)
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Misschien moet Almaci opkomen voor de rechten van de mens in Turkije en niet Belgie beschuldigen.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.