Guy Dumont (73) en Denise De Mil (72) in Benidorm.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Dumont (73) en Denise De Mil (72) in Benidorm. © Joel Hoylaerts/Photo News

Vlaamse overwinteraars in Benidorm: “Moeten we dan in België wegkwijnen?”

Hoe zou het eigenlijk met de Belgen in Benidorm zijn? Zij die elk jaar onze venijnige winters ontvluchten voor de balsem van de Spaanse zon? Ze zijn met minder dan anders, in dit rare jaar, maar floreren als vanouds. "Al onze kwaaltjes verbeteren", klinkt het bij deze senioren. "Reuma, artrose, neerslachtigheid: wég. Bovendien is het hier veilig. Moeten we in België dan wegkwijnen? Gezondheid is belangrijk, maar dat gaat over méér dan corona."

51 reacties

 • Viviane Van Oosterwijck

  11 maanden geleden
  Levenskwaliteit noemt men dat.
 • Christine Van der Stocken

  12 maanden geleden
  Wie een serviceflat heeft aan de Korenmarkt in Gent en een appartement in Spanje is verre van een sukkelaar en heeft gemakkelijk praten. Verder is alles blijkbaar beter in Spanje. Wel, dat ze dan ook daar blijven bij medische problemen, want dan kunnen ze niet vlug genoeg terug in België staan.
 • Monique Verschueren

  1 jaar geleden
  Van mij mogen ze gerust genieten in Spanje maar ook dan in Spanje blijven tot de corona opgelost is en dan heb ik daar geen probleem mee
 • Pierre Jansen

  1 jaar geleden
   Zij als werkenden  betaalden pensioen voor de mensen die dan op pensioen waren, de nu werkenden betalen nu hun pensioen.Zij hebben dus hun deel betaald.
 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Geen probleem dat jullie daar zitten, maar dan wel daar blijven, minstens tot Pasen. Niet op en af zitten reizen, je mag trouwens toch geen kerst vieren met de familie, er is geen reden om vroeger terug te keren.
 1. Burgemeester Mathias De Clercq na sneer richting Lichtfestival van Marcel Van der Auwera: “Te kort door bocht om er één evenement uit te pikken”
  Gent

  Burgemees­ter Mathias De Clercq na sneer richting Lichtfesti­val van Marcel Van der Auwera: “Te kort door bocht om er één evenement uit te pikken”

  De situatie in de ziekenhuizen loopt uit de hand, er is bij wijze van spreken geen bed meer vrij. In Oost-Vlaanderen was de situatie nooit eerder zo schrijnend. Marcel Van der Auwera, het hoofd van het comité Hospital & Transport Surge Capacity, zei daarover: “Wat ik op het Lichtfestival gezien heb, doet me sterk vermoeden dat zo’n massa-evenement er geen goed aan gedaan heeft.” Mathias De Clercq blijft het festival verdedigen.