Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Vlaamse overheid vraagt begrip voor onduidelijke vaccinatieplanning tijdens zomervakantie: “Kunnen niet voor iedereen apart het schema veranderen”

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt om nog geen al te definitieve vakantieplannen te maken, aangezien er nog veel onduidelijkheid heerst rond de vaccinatieplanning in juli en augustus. Dat heeft topman Dirk Dewolf van het agentschap deze namiddag gezegd op een persbriefing. Ook een nieuwe streefdatum in de plaats van 11 juli komt er voorlopig niet. Het is vooral afwachten op verdere leverschema’s van Pfizer in juli. 

 1. INTERVIEW. Jonas Spruyt (33), de nieuwe dierenarts van de Zoo: “Je stapt niet zomaar op een leeuw af om te kijken wat er scheelt”
  PREMIUM
  2

  INTERVIEW. Jonas Spruyt (33), de nieuwe dierenarts van de Zoo: “Je stapt niet zomaar op een leeuw af om te kijken wat er scheelt”

  Twee jaar was Jonas Spruyt toen hij met zijn ouders voor het eerst de dierentuin van Antwerpen bezocht. Vandaag, ruim dertig jaar en tientallen bezoekjes later, mag hij zich de nieuwe dierenarts van Zoo Antwerpen en Planckendael noemen. Hij volgt ‘levende legende’ Francis Vercammen op, die eind mei definitief op pensioen gaat. “Ik heb me de voorbije jaren gespecialiseerd in verdoving, maar ik hoop toch dat de 7.000 dieren in beide parken me niet louter zullen zien als ‘de man met de spuit’.”
 2. Volgens ‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan zal homoseksualiteit binnen de islam een probleem blijven: “Best dat je zoiets voor jezelf houdt”

  Volgens ‘Big Bro­ther’-deelnemer Ali Burhan zal homoseksua­li­teit binnen de islam een probleem blijven: “Best dat je zoiets voor jezelf houdt”

  ‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan deed gisterenavond in de talkshow ‘De tafel van vier’ opvallende uitspraken. Hij reageerde op het afgelaste Queer Iftar in De Roma in Antwerpen. Het was daar de bedoeling om een veilige ruimte te creëren voor moslims uit de LGBTQIA+-community om een iftar te vieren, de maaltijd die moslims tijdens de vastenmaand mogen nuttigen na zonsondergang. Om veiligheidsredenen werd het evenement geannuleerd, het zou voor sommige moslims ingaan tegen hun geloof. Ali Burhan vertelt: “Mensen binnen mijn vriendengroep zouden dat nooit aanvaarden. Dat gaat een probleem blijven.”
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.