Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Vlaamse overheid trekt half miljard aan compensaties uit voor eigenaars zonnepanelen

De Vlaamse regering heeft de compensatieregeling toegelicht die ze voor ogen heeft voor eigenaars van zonnepanelen. Die zagen met het schrappen van de terugdraaiende teller, vrijdag door het Grondwettelijk Hof, het rendement van hun investering in zonne-energie zwaar aangetast. De Vlaamse overheid voorziet een half miljard euro aan compensatiepremies.

311 reacties

 • Wim Dhondt

  1 maand geleden
  Ik wil geen compensatie. Enkel 15 jaar terugdraaiende teller zoals beloofd. Of een regeling zoals Wallonië.
 • Johnny Wackenier

  1 maand geleden
  Weer een flater van onze Vlaamse regering .. de Bourgois regering was de oorzaak, de Demir-taks is het gevolg. En alle Vlamingen betalen meer belastingen. NVA heeft weer eens bewezen dat ze geen degelijk beleid kunnen voeren .. en over alle flaters van Jambon zullen we maar zwijgen zeker.
 • Dave Verschueren

  2 maanden geleden
  Arco is niet van de regering. Ga aankloppen bij de juiste instantie. Zeker met de werenschap dat ze goed gespijsde buitenlandse rekeningen hebben. En dan nog steeds moraalriddertje spelen. Zonnepaneeleigenaars hadden een deal met de regering. Het prosumententarief hebben ze al door de strot geduwd en nu dit. Mij hebben ze niet meer.
 • Mike Rodik

  2 maanden geleden
  toch grappig , belgie ... eerst eigen energie verkopen aan het buitenland, terwijl belastingen die centrales vervroegd hebben afbetaald, dan wijsmaken dat je zonnepanelen in je voordeel zijn en nu
 • Jennifer Peeters

  2 maanden geleden
  Geen belastinggeld voor Arco spaarders maar wel belastinggeld voor degenen die zonnepanelen hebben. Voor ons was het ook contractbreuk. Wij gingen ons geld ook met 100% zekerheid terugkrijgen. Waar kunnen wij een klacht neerleggen?
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"