De 3M-fabriek in Zwijndrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
De 3M-fabriek in Zwijndrecht. © Klaas De Scheirder

Vlaamse overheid grijpt in na onrustwekkend bloedonderzoek bij omwonenden: 3M moet derde van productie stilleggen

Het chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht moet de productielijnen die PFAS uitstoten tijdelijk stilleggen. Dat heeft de Vlaamse overheid beslist na de onrustwekkende resultaten uit het bloedonderzoek begin deze week. “Het is de enige manier om zeker te zijn dat blootstellingsrisico’s voor omwonenden niet toenemen.”

21 reacties

 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  De Amerikanen kunnen ze niks maken. Want ze hebben toestemming gekregen van de overheid om te lozen. Het is hun eigen schuld en 3M kan niet aansprakelijk gesteld worden. Dat zegt de overheid niet, hypocrieten. Enige dat ze kunnen doen is hun vergunning later intrekken maar dat is nu te laat alles is al vervuild. De sanering gaan wij met belastingsgeld betalen.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  En dat gebeurde onder het oog van groene vertegenwoordigers daar .Daar zal wel wat meer aan de hand geweest zijn zeker En NVA wist ook van niets daar OVLD was ook niet op de hoogte Waarom werden deze in feite verkozen ?
 • gust van langenhove

  1 jaar geleden
  Dat fabriek moest al lang dicht geweest hebben , zonder gepaste vergunning wie mag dat, een geluk dat Demir niet om te kopen was .
 • Johan Janssen

  1 jaar geleden
  Eerst moest Demir zwijgen van de top van NVA en nu gaan ze haar verdedigen. Er zal weeral veel in de doofpot belanden daar zijn ze bij NVA goed in.
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  @Ferdinand Drees, Het is juist Groen dat dit aan het licht heeft gebracht, Demir heeft er alleen op gereageerd wat ook haar taak als minister is. De feiten wel niet verdraaien hé!
 1. Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”
  Leuven

  Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”

  Inbrekers hebben afgelopen nacht de aangepaste fiets van Karen (46) uit Kessel-Lo gestolen. Zij kreeg een paar jaar geleden de diagnose van Multiple Sclerose en liet de elektrische bakfiets op maat maken, maar kijkt nu tegen een torenhoge kost aan, als de fiets niet wordt teruggevonden. “Het is enorm vervelend”, doet Karen het relaas van de feiten. Ze vertelt ook hoe hard ze die fiets nodig heeft.