Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

"Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies"

De Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies, subsidies die veelal naar bedrijven gaan. Dat blijkt uit de begrotingscijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Die daling hoeft volgens Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) geen slechte zaak te zijn. "Bedrijven en ondernemers hebben vooral nood aan lagere lasten en minder regels, niet aan subsidies", aldus Vande Reyde.

28 reacties

 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Het liberale principe is laisser faire laisser passer dus stop al die subsidies aan bedrijven. De sterksten zullen overleven de rest zijn we beter kwijt dan rijk en zijn meestal enkel uit op persoonlijk winstbejag
 • Robin Hufton

  2 jaar geleden
  Dit is micromanagement voor de regering, en ik snap wel 'Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd' maar snoei eerst eens in de grote uitgaven, zoals de pharma (niet onbelangrijk maar op 2.8miljard kan je een pak meer besparen)
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Tot dusver is de Vlaamse regering goed bezig. Heel wat anders dan deze in WalloBrux die al zoveel aan het werk zijn maar nog niets gerealiseerd hebben.
 • jan roegiers

  2 jaar geleden
  73 miljoen besparen. Dan bedoeld Crevits dat er wordt bespaard op de uitgaven van hun lonen. Zij houden voor hen dus meer over. Als een politieker spreekt over WIJ dan bedoelen ze echrt ZIJ, en niet de bevolking.
 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  België heeft sinds 1830 nog nooit of nooit een regering gehad die geld kon beheren . Nog nooit. Diegenen die steeds in die regeringen zaten dachten steeds aan zichzelf , hoe rijker ze konden worden op kap van de armer makende bevolking . Nu anno 2019 is het nog steeds het zelfde. Geen enkele politieker ( dat denken ze voor zich zelf) kan geld beheren . De ene knoeier volgt de andere op. En wie draait er steeds voor op, juist de bevolking .