Justitieminister Vincent Van Quickenborne gaf eerder deze maand toe dat er geen meerderheid was om de volksjury af te schaffen.
Volledig scherm
Justitieminister Vincent Van Quickenborne gaf eerder deze maand toe dat er geen meerderheid was om de volksjury af te schaffen. © Photo News

Vlaamse oppositie probeert tevergeefs stemming over assisen af te dwingen

In de Kamercommissie Grondwet hebben oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang vandaag geprobeerd tot een stemming te komen over de herziening van artikel 150 van de Grondwet. Het is voor hen de hoogste tijd dat het parlement zich uitspreekt over het al dan niet behouden van het assisenhof en het verwijzen van het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 naar een volksjury. De meerderheid besliste echter voorafgaand minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te horen over de kwestie. De oppositie laakte de onenigheid binnen de Vivaldi-meerderheid.

3 reacties

 • Wesley De Cock

  8 maanden geleden
  En die volksjury vervangen door een beroepsjury, waarschijnlijk door de politiek aangesteld. Zodat er ook particratie in het recht kan plaatsvinden. Wetgever wordt rechter. Neen, dank je. Op deze manier zou de nachtklok nog rechtmatig bevonden kunnen worden en alle rechten van de mens geschonden worden, ze vinden wel een reden.
 • vanaeken jokke

  8 maanden geleden
  Alles moet bij het oude blijven niks mag veranderen zodat de trado partijen lekker kunnen blijven graaien dat is de enige uitleg.De postjes die destijds uitgedeeld zijn mogen ze niet verliezen.  
 • Patrick Rasschaert

  8 maanden geleden
  Een terroristische actie is vergelijkbaar met een oorlogsactie. Waarom plegers van aanslagen of terroristische daden niet voor de krijgsraad brengen