Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Baert Marc

Vlaamse Ondernemers willen slimme kilometerheffing: elke filedag 1,3 miljoen euro verlies

LIVEDe Vlaamse Ondernemers, een samenwerkingsverband tussen 19 sector- en werkgeversorganisaties, roepen de beleidsmakers op om een budgetneutrale slimme kilometerheffing in te voeren, in combinatie met meer technologie in het verkeer. Dat meldt Voka. Een slimme kilometerheffing belast wagengebruik op basis van de milieukenmerken van het voertuig, de plaats en het tijdstip van de verplaatsing. 

238 reacties

 • Tom Van Rompaey

  1 maand geleden
  Ale de werkende mens moet er weer is voor opdraaien, zal al maar ander werk zoeken ipv alle dagen tot de haven
 • jos duriau

  1 maand geleden
  Het is stilaan wel voldoende geweest , we tanken nu al meer belastingen en taksen dan brandstof.
 • martine oeyen

  1 maand geleden
  dus met andere woorden, tijdens de crisis (ongeveer 300 werkdagen) is er 390.000.000 bespaart. File is van 7 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds. Misschien terug nachtwerk promoten?
 • Alain Van den Borre

  1 maand geleden
  Ik rij als vrijwilliger voor mentaal en fysieke gehandicapten, als ik dan moet betalen per km en plus tijdens piekuren nog meer betalen is er wel een probleem, Alain VdB.
 • Annick Janssens

  1 maand geleden
  File kost de ondernemingen alleen qua vrachtvervoer. De werknemers staan tijdens hun eigen tijd in de file en zijn niet betaald. Haal eerst de bedrijfswagens van mensen die de ganse dag op kantoor zitten van de weg, promoot carpooling in het bedrijf enz. De werknemer die op de baan moet om te gaan werken mag je niet straffen met extra te laten betalen. Hou mensen die niet (moeten) gaan werken van de baan tijdens de spits, dat is veel beter
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".
 3. Wordt ook Brusselse kilometerheffing voorlopig afgevoerd? “Vervoort durft niet meer”
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Wordt ook Brusselse kilometer­hef­fing voorlopig afgevoerd? “Vervoort durft niet meer”

  Komt de omstreden Brusselse kilometerheffing er dan toch niet? Minister-president Rudi Vervoort (PS) gelooft niet dat de beloofde deadline van 2022 nog gehaald kan worden. Sterker nog: hij stelt zelfs openlijk in vraag of ze er zelfs nog voor het einde van de legislatuur komt. “Vervoort durft gewoon niet meer, uit schrik om afgestraft te worden bij de verkiezingen."