Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Baert Marc

Vlaamse Ondernemers willen slimme kilometerheffing: elke filedag 1,3 miljoen euro verlies

LIVEDe Vlaamse Ondernemers, een samenwerkingsverband tussen 19 sector- en werkgeversorganisaties, roepen de beleidsmakers op om een budgetneutrale slimme kilometerheffing in te voeren, in combinatie met meer technologie in het verkeer. Dat meldt Voka. Een slimme kilometerheffing belast wagengebruik op basis van de milieukenmerken van het voertuig, de plaats en het tijdstip van de verplaatsing. 

238 reacties

 • Tom Van Rompaey

  1 maand geleden
  Ale de werkende mens moet er weer is voor opdraaien, zal al maar ander werk zoeken ipv alle dagen tot de haven
 • jos duriau

  1 maand geleden
  Het is stilaan wel voldoende geweest , we tanken nu al meer belastingen en taksen dan brandstof.
 • martine oeyen

  1 maand geleden
  dus met andere woorden, tijdens de crisis (ongeveer 300 werkdagen) is er 390.000.000 bespaart. File is van 7 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds. Misschien terug nachtwerk promoten?
 • Alain Van den Borre

  1 maand geleden
  Ik rij als vrijwilliger voor mentaal en fysieke gehandicapten, als ik dan moet betalen per km en plus tijdens piekuren nog meer betalen is er wel een probleem, Alain VdB.
 • Annick Janssens

  1 maand geleden
  File kost de ondernemingen alleen qua vrachtvervoer. De werknemers staan tijdens hun eigen tijd in de file en zijn niet betaald. Haal eerst de bedrijfswagens van mensen die de ganse dag op kantoor zitten van de weg, promoot carpooling in het bedrijf enz. De werknemer die op de baan moet om te gaan werken mag je niet straffen met extra te laten betalen. Hou mensen die niet (moeten) gaan werken van de baan tijdens de spits, dat is veel beter
 1. Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”
  Play
  237

  Geert Molen­berghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatrege­len tegen besmet­tings­cij­fers “die nu sneller stijgen dan verwacht”

  We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.