Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Baert Marc

Vlaamse Ondernemers willen slimme kilometerheffing: elke filedag 1,3 miljoen euro verlies

LIVEDe Vlaamse Ondernemers, een samenwerkingsverband tussen 19 sector- en werkgeversorganisaties, roepen de beleidsmakers op om een budgetneutrale slimme kilometerheffing in te voeren, in combinatie met meer technologie in het verkeer. Dat meldt Voka. Een slimme kilometerheffing belast wagengebruik op basis van de milieukenmerken van het voertuig, de plaats en het tijdstip van de verplaatsing. 

238 reacties

 • Tom Van Rompaey

  2 jaar geleden
  Ale de werkende mens moet er weer is voor opdraaien, zal al maar ander werk zoeken ipv alle dagen tot de haven
 • jos duriau

  2 jaar geleden
  Het is stilaan wel voldoende geweest , we tanken nu al meer belastingen en taksen dan brandstof.
 • martine oeyen

  2 jaar geleden
  dus met andere woorden, tijdens de crisis (ongeveer 300 werkdagen) is er 390.000.000 bespaart. File is van 7 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds. Misschien terug nachtwerk promoten?
 • Alain Van den Borre

  2 jaar geleden
  Ik rij als vrijwilliger voor mentaal en fysieke gehandicapten, als ik dan moet betalen per km en plus tijdens piekuren nog meer betalen is er wel een probleem, Alain VdB.
 • Annick Janssens

  2 jaar geleden
  File kost de ondernemingen alleen qua vrachtvervoer. De werknemers staan tijdens hun eigen tijd in de file en zijn niet betaald. Haal eerst de bedrijfswagens van mensen die de ganse dag op kantoor zitten van de weg, promoot carpooling in het bedrijf enz. De werknemer die op de baan moet om te gaan werken mag je niet straffen met extra te laten betalen. Hou mensen die niet (moeten) gaan werken van de baan tijdens de spits, dat is veel beter