Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaamse Mobiliteitsvisie wil geen vervoersemissies meer tegen 2050

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de Vlaamse Mobiliteitsvisie, de Vlaamse langetermijnvisie op het vlak van mobiliteit. Een van de doelstellingen is om tegen 2050 geen vervoersemissies meer te hebben.

 1. Buren, vrienden en allebei een defibrillator in het lijf: "Onze 'kaskes' scheppen een band voor het leven"
  PREMIUM

  Buren, vrienden en allebei een defibrilla­tor in het lijf: "Onze 'kaskes' scheppen een band voor het leven"

  In de Diestsestraat in Scherpenheuvel wonen twee mensen met een “kaske” in hun lichaam, een computertje met batterij dat ingrijpt bij hartproblemen. Sabba Van der Veken (32) draagt het al twaalf jaar. Haar overbuur Ronny Frederickx (49) kreeg er vorig jaar een. “Het ‘laatste duwtje' om hem peter te maken van de jongste", lacht Sabba. “Het mooiste verjaardagscadeau”, vindt Ronny. Of hoe een defibrillator van een handpalm groot een band voor het leven onderhoudt.
 2. Groen voert actie tegen plannen voor Brusselse Ring: “Bredere Ring trekt extra auto’s aan, kilometerheffing is juiste oplossing”
  PREMIUM
  Rand rond Brussel

  Groen voert actie tegen plannen voor Brusselse Ring: “Bredere Ring trekt extra auto’s aan, kilometer­hef­fing is juiste oplossing”

  Woensdag voerden verschillende groepen van Groen uit Vlaams-Brabant en Brussel actie voor een leefbare Ring rond Brussel. Tot 23 juli loopt een publieke bevraging over de drie scenario’s die nog op tafel liggen, maar Groen kan zich in geen enkele optie vinden. Een slimme kilometerheffing zien ze wel zitten. Huidig minister Lydia Peeters (Open Vld) verdedigt de grondige aanpak van de Ring.