Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) liet zich het meest rondrijden.
Volledig scherm
Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) liet zich het meest rondrijden. © Photo News

“Vlaamse ministers lieten zich 3 keer de wereld rondrijden op 3 maanden tijd”

117.079 kilometer. Zoveel lieten de Vlaamse ministers zichzelf rondrijden in de laatste drie maanden van 2019. Dat blijkt althans uit informatie die Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) opvroeg aan minister-president Jan Jambon (N-VA). “Opmerkelijk, maar wie zich het allermeest liet rondrijden, is de Vlaamse minister van Milieu en Omgeving, Zuhal Demir (N-VA)”, klinkt het bij Vlaams Belang. “Zij liet zich maar liefst zo’n 10.000 kilometer per maand rondrijden.”

48 reacties

 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Onvoorstelbaar dat de kiezers de NVA nog niet doorhebben, De Wever en co zijn de grootste graaiers van de afgelopen jaren zonder iets te doen buiten het land naar de knoppen helpen. NIETS heeft hij verwezenlijkt van zijn programma, nooit heeft er iemand zijn kiezers zo bedrogen, we krijgen binnenkort de rekening gepresenteerd, benieuwd of zijn fans dan nog gaan lachen. Het VB is net hetzelfde, bekijk hun programma en stel één vraag: Wie gaat dat betalen?Willen Vlamingen dan echt bedrogen worden?
 • andre van de wege

  2 jaar geleden
  op onze kosten, schaf al die deelregeringen af, ge ziet dat het zuiver om die profiteurs(politiekers) aan een jobke te helpen, en wij maar betalen.
 • jos duriau

  2 jaar geleden
  Dat hebt je met een groot Vlaanderen , grote verplaatsingen , goed dat ze ook nog wat in de files gestaan heeft.
 • Mike Morren

  2 jaar geleden
  De politiek in dit land is de schaamte voorbij! Allemaal een normaal loon(terwijl ze al 267 dagen niks doen) en een simpele, elektrische wagen. Wij moeten maar krabben om rond te komen en zij hangen de grote uit met hun dikke bakken.
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen, geen coalities meer, en dus minder ministers en parlementsleden!!
 1. Wagenpark Vlaamse regering nog groter dan gedacht: negen dienstwagens ministers ‘vergeten’ mee te tellen

  Wagenpark Vlaamse regering nog groter dan gedacht: negen dienstwa­gens ministers ‘vergeten’ mee te tellen

  Het wagenpark van de Vlaamse regering is nog groter dan de lijst met 25 dienstwagens die eerder was bekendgemaakt. Blijkbaar was men vergeten de negen dienstwagens van de ministers zelf door te geven. Dat zegt PVDA-fractieleider Jos D'Haese. Uit een aanvullend antwoord blijkt dat de geleasede wagens van minister-president Jan Jambon en viceminister-president Hilde Crevits maandelijks bijna 2.500 euro kosten.
 2. Zo fiscaal aantrekkelijk zijn elektrische en hybride wagens: alleen wie met een ‘echte’ plug-in rijdt gaat er op vooruit
  PREMIUM

  Zo fiscaal aantrekke­lijk zijn elektri­sche en hybride wagens: alleen wie met een ‘echte’ plug-in rijdt gaat er op vooruit

  Om het gebruik van milieuvriendelijke bedrijfswagens te stimuleren, hervormde de federale regering-Michel al in de zomer van 2017 samen met de vennootschapsbelasting ook de autofiscaliteit. Vooral vanaf dit jaar ondergaan die fiscale spelregels enkele ingrijpende veranderingen. Vreemd genoeg betekenen die aanpassingen in de meeste gevallen een stap terug, zelfs voor wie nu al elektrisch rijdt. Welke types zijn nog interessant en hoeveel bedraagt het fiscale voordeel? Wij verzamelen de beste artikels over het autosalon in dit dossier.
 3. In 2019 zijn er 15.383 meer elektrische wagens ingeschreven dan in 2018

  In 2019 zijn er 15.383 meer elektri­sche wagens ingeschre­ven dan in 2018

  In 2019 werden 688.114 nieuwe motorvoertuigen en 910.834 tweedehands voertuigen ingeschreven in België. Het aantal nieuwe motorvoertuigen is met 0,7 procent gestegen, terwijl de inschrijving van tweedehands voertuigen met 0,9 procent gedaald is. In hetzelfde jaar kwamen er in totaal 43.905 personenauto's bij die helemaal of gedeeltelijk op elektriciteit rijden (7,9 procent van het marktaandeel), wat 15.383 auto's meer is dan het jaar daarvoor, zo meldt statistiekbureau Statbel.