Kim Moors krijgt het na negen maanden nog moeilijk als ze de aantekeningen van de verpleegsters over de eerste dagen van haar zoon Moriez doorneemt.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Moors krijgt het na negen maanden nog moeilijk als ze de aantekeningen van de verpleegsters over de eerste dagen van haar zoon Moriez doorneemt. © Photo News

Vlaamse mama miste door corona de eerste weken van haar zoon: “‘Weet je nog dat je een kindje hebt gekregen?’, vroegen ze toen ik uit coma ontwaakte”

Zijn eerste flesje. Het eerste badje. Dat eerste lachje. Omdat ze door corona in coma lag, miste Kim Moors de eerste vier weken van haar zoon Moriez, die nu 9 maanden is. “Eerst dacht ik dat ik één nacht had geslapen, maar mijn dikke buik was weg en de keizersnede al genezen.”

 1. “Rokers beter beschermd tegen Covid? Gevaarlijk fabeltje”: longarts UZ Gent zet feiten op een rij
  PREMIUM

  “Rokers beter beschermd tegen Covid? Gevaarlijk fabeltje”: longarts UZ Gent zet feiten op een rij

  Al ruim twee jaar wordt beweerd dat rokers minder kans hebben om een coronabesmetting op te lopen. Maar klopt dit wel? Als ze toch geïnfecteerd raken met Covid-19, zouden ze net zieker worden dan niet-rokers. Geldt dit laatste dan voor iedereen die af en toe een sigaret opsteekt? Professor Guy Brusselle (Universiteit Gent), een autoriteit op het vlak van roken en corona, legt uit wat wetenschappers op dit moment al zeker weten.
 2. Na 54 dagen coma door corona gaat het al heel wat beter met traiteur Rudy (73): “Maar basketballen gaat helaas niet meer”
  PREMIUM
  Aalst

  Na 54 dagen coma door corona gaat het al heel wat beter met traiteur Rudy (73): “Maar basketbal­len gaat helaas niet meer”

  Honderd dagen lag hij in het OLV-ziekenhuis van Aalst, waarvan 54 dagen in coma, maar corona kreeg de Aalsterse traiteur Rudy De Ridder (73) niet klein. In juli 2020 verliet de man in een bed en onder luid applaus van het ziekenhuispersoneel en vrienden het OLV. Ondertussen gaat het weer heel wat beter met Rudy en helpt hij alweer in de traiteurszaak van zijn zoon. Basketten met zijn vrienden, dat gaat jammer genoeg niet meer. Samen met nog enkele anciens hangt Rudy zijn basketschoenen definitief aan de haak.