Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Vlaamse landbouwers krijgen 99 miljoen euro schadevergoeding voor droogte vorige zomer

De Vlaamse overheid zal tegen midden januari 2020 99 miljoen euro schadevergoeding hebben uitbetaald aan Vlaamse landbouwers die schade hebben ondervonden van de droogte in 2018. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) vandaag in de commissie Landbouw geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Steven Coenegrachts. 

6 reacties

 • Paul Verbeeck

  2 jaar geleden
  En de burger heeft geen schade opgelopen ? En toch hebben ze oogsten deels vernietigd om de prijs hoog te houden , leg eens uit . Er is wel steeds een reden om schadevergoeding te betalen aan de landbouw , als ik zie met welk materiaal ze rondrijden vraag ik me af hoe ze dit blijven betalen als er niks te verdienen valt in de landbouwsector. En anders laten ze het werk doen door loonbedrijven , werken die soms gratis?
 • Ricci Latte

  2 jaar geleden
  Toch straf dat wij alles duurder dienen te betalen qua etenswaren ( er worden zelfs oogsten vernietigd om de prijs hoog te houden) en de boeren krijgen er dan nog geld bovenop door de droogte... euh ik ben ook een werkende mens hoor maar overheidshulp, wat dus eigenlijk geld van de modale burger is, daar moet ik niet op rekenen.
 • gina duribreux

  2 jaar geleden
  mooie
 • james vroman

  2 jaar geleden
  schandalig ...een boer hangt tegenwoordig niet meer af van het weer maar van de subsidies van de belastingbetaler gaan ze ook terug betalen bij een uitstekende oogst ?
 • willems michel

  2 jaar geleden
  Schandalig, dit is rijk worden zonder iets te doen. De boer hoeft zich aan het klimaat niet aan te passen, want elk jaar zal er wel een droge periode hebben en krijgt hij het geld zo maar in de schoot gegooid. Ik ken werkelijk geen enkele boer die in een gewoon huis woont.
 1. Oekraïners kunnen ingangsexamen voor hoger onderwijs afleggen in Brussel

  Oekraïners kunnen ingangsexa­men voor hoger onderwijs afleggen in Brussel

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts geeft Oekraïense vluchtelingen de kans om deze zomer in Brussel ingangsexamens af te leggen die toegang geven tot hoger onderwijs in Oekraïne. Op die manier verliezen jongeren hun kans op een bachelor- of masteropleiding niet. De N-VA-minister wil zo gehoor geven aan een oproep van de Oekraïense regering. Vlaanderen zal instaan voor een locatie en al het nodige materiaal: de Oekraïners zorgen zelf voor het toezicht tijdens de ingangsexamens.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.