Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Vlaamse kinderopvang te duur en te complex voor kwetsbare gezinnen"

De kinderopvang in Vlaanderen blijft voor een aantal gezinnen nog steeds te duur en te complex. Dat blijkt uit een studie van de Gezinsbond en Caritas, uitgevoerd bij ouders, kinderopvangvoorzieningen en armoedeverenigingen.

20 reacties

 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  En je laat je daar door beïnvloeden, Caroline Bex? Over wat de anderen denken als je zelf voor je kinderen zorgt?
 • Jos Temmerman

  4 jaar geleden
  Kinderopvang te duur behalve voor diegene aan OCMW ,die betalen 1 euro per dag voor de opvang van hun kind, en de werkende Belg mag 500 a 600 euro per kind per maand neertellen.
 • Jean West

  4 jaar geleden
  Als ze nu eens moesten beginnen van diegenen die thuis zijn, stempelen, leefloon en noem maar op verbieden van hun kinderen naar de opvang te doen.
 • Caroline Bex

  4 jaar geleden
  Ik zou ook fulltime thuis blijven voor de kindjes, maar huismoeder is tegenwoordig een vies begrip en de maatschappij kijkt erop neer. Zelfs Gwendolyn Rutten beschouwt hen als minderwaardig en wil deze groep activeren door het afschaffen van het huwelijksquotiënt... Tegenwerking langs alle kanten dus! Dat dit beter voor het gezin is, is niet van belang...
 • johan fransaert

  4 jaar geleden
  als je kinderen wil moet een van beide partners bereid zijn om fulltime voor de opvoeding te zorgen anders begin er niet aan.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Sp.a: "Het armoedebeleid faalt, de cijfers van N-VA zijn luchtkastelen"
  Armoede

  Sp.a: "Het armoedebe­leid faalt, de cijfers van N-VA zijn luchtkaste­len"

  Volgens Vlaams parlementslid Bart Van Malderen (sp.a) bewijzen de nieuwe cijfers dat het armoedebeleid "faalt". "Het beleid van deze regeringen duwt grote groepen mensen verder de armoede in. Het armoederisico was de voorbije 10 jaar nooit hoger dan vandaag. Tussen nu en vorige regering is er een stijging van 5% bij jongeren tussen 16 en 24. Bij ouderen was er een daling sinds 2008 en zien we vanaf 2015 opnieuw een stijging", aldus Van Malderen.