Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Vlaamse kinderopvang te duur en te complex voor kwetsbare gezinnen"

De kinderopvang in Vlaanderen blijft voor een aantal gezinnen nog steeds te duur en te complex. Dat blijkt uit een studie van de Gezinsbond en Caritas, uitgevoerd bij ouders, kinderopvangvoorzieningen en armoedeverenigingen.

20 reacties

 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  En je laat je daar door beïnvloeden, Caroline Bex? Over wat de anderen denken als je zelf voor je kinderen zorgt?
 • Jos Temmerman

  5 jaar geleden
  Kinderopvang te duur behalve voor diegene aan OCMW ,die betalen 1 euro per dag voor de opvang van hun kind, en de werkende Belg mag 500 a 600 euro per kind per maand neertellen.
 • Jean West

  5 jaar geleden
  Als ze nu eens moesten beginnen van diegenen die thuis zijn, stempelen, leefloon en noem maar op verbieden van hun kinderen naar de opvang te doen.
 • Caroline Bex

  5 jaar geleden
  Ik zou ook fulltime thuis blijven voor de kindjes, maar huismoeder is tegenwoordig een vies begrip en de maatschappij kijkt erop neer. Zelfs Gwendolyn Rutten beschouwt hen als minderwaardig en wil deze groep activeren door het afschaffen van het huwelijksquotiënt... Tegenwerking langs alle kanten dus! Dat dit beter voor het gezin is, is niet van belang...
 • johan fransaert

  5 jaar geleden
  als je kinderen wil moet een van beide partners bereid zijn om fulltime voor de opvoeding te zorgen anders begin er niet aan.
 1. Sp.a: "Het armoedebeleid faalt, de cijfers van N-VA zijn luchtkastelen"
  Armoede

  Sp.a: "Het armoedebe­leid faalt, de cijfers van N-VA zijn luchtkaste­len"

  Volgens Vlaams parlementslid Bart Van Malderen (sp.a) bewijzen de nieuwe cijfers dat het armoedebeleid "faalt". "Het beleid van deze regeringen duwt grote groepen mensen verder de armoede in. Het armoederisico was de voorbije 10 jaar nooit hoger dan vandaag. Tussen nu en vorige regering is er een stijging van 5% bij jongeren tussen 16 en 24. Bij ouderen was er een daling sinds 2008 en zien we vanaf 2015 opnieuw een stijging", aldus Van Malderen.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. CD&V: "Verbied vrachtwagens in schoolomgeving en verdubbel budget voor fietspaden"

  CD&V: "Verbied vrachtwa­gens in schoolomge­ving en verdubbel budget voor fietspaden"

  Als het van CD&V afhangt, komen er maatregelen om de omgeving van scholen en kinderopvang veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Op haar gezinsdag in Bobbejaanland schoof voorzitter Wouter Beke vandaag zeven concrete maatregelen naar voren die de verkeersveiligheid voor kinderen moeten opkrikken. Blikvangers zijn een verbod op zwaar vrachtverkeer in de buurt van scholen wanneer de kinderen daar worden afgezet en opgepikt en een verdubbeling van het budget voor fietspaden.