Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Vlaamse kinderopvang te duur en te complex voor kwetsbare gezinnen"

De kinderopvang in Vlaanderen blijft voor een aantal gezinnen nog steeds te duur en te complex. Dat blijkt uit een studie van de Gezinsbond en Caritas, uitgevoerd bij ouders, kinderopvangvoorzieningen en armoedeverenigingen.

20 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  En je laat je daar door beïnvloeden, Caroline Bex? Over wat de anderen denken als je zelf voor je kinderen zorgt?
 • Marc Statham

  3 jaar geleden
  Kinderopvang te duur behalve voor diegene aan OCMW ,die betalen 1 euro per dag voor de opvang van hun kind, en de werkende Belg mag 500 a 600 euro per kind per maand neertellen.
 • Jean West

  3 jaar geleden
  Als ze nu eens moesten beginnen van diegenen die thuis zijn, stempelen, leefloon en noem maar op verbieden van hun kinderen naar de opvang te doen.
 • Caroline Bex

  3 jaar geleden
  Ik zou ook fulltime thuis blijven voor de kindjes, maar huismoeder is tegenwoordig een vies begrip en de maatschappij kijkt erop neer. Zelfs Gwendolyn Rutten beschouwt hen als minderwaardig en wil deze groep activeren door het afschaffen van het huwelijksquotiënt... Tegenwerking langs alle kanten dus! Dat dit beter voor het gezin is, is niet van belang...
 • johan fransaert

  3 jaar geleden
  als je kinderen wil moet een van beide partners bereid zijn om fulltime voor de opvoeding te zorgen anders begin er niet aan.
 1. CD&V: "Verbied vrachtwagens in schoolomgeving en verdubbel budget voor fietspaden"

  CD&V: "Verbied vrachtwa­gens in schoolomge­ving en verdubbel budget voor fietspaden"

  Als het van CD&V afhangt, komen er maatregelen om de omgeving van scholen en kinderopvang veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Op haar gezinsdag in Bobbejaanland schoof voorzitter Wouter Beke vandaag zeven concrete maatregelen naar voren die de verkeersveiligheid voor kinderen moeten opkrikken. Blikvangers zijn een verbod op zwaar vrachtverkeer in de buurt van scholen wanneer de kinderen daar worden afgezet en opgepikt en een verdubbeling van het budget voor fietspaden.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. Sp.a: "Het armoedebeleid faalt, de cijfers van N-VA zijn luchtkastelen"
  Armoede

  Sp.a: "Het armoedebe­leid faalt, de cijfers van N-VA zijn luchtkaste­len"

  Volgens Vlaams parlementslid Bart Van Malderen (sp.a) bewijzen de nieuwe cijfers dat het armoedebeleid "faalt". "Het beleid van deze regeringen duwt grote groepen mensen verder de armoede in. Het armoederisico was de voorbije 10 jaar nooit hoger dan vandaag. Tussen nu en vorige regering is er een stijging van 5% bij jongeren tussen 16 en 24. Bij ouderen was er een daling sinds 2008 en zien we vanaf 2015 opnieuw een stijging", aldus Van Malderen.
 2. Boze ouders hekelen maaltijden in stadscrèche Sint-Niklaas: "Kinderen lusten het niet en komen met honger terug"

  Boze ouders hekelen maaltijden in stads­crèche Sint-Niklaas: "Kinderen lusten het niet en komen met honger terug"

  Ouders van kindjes die worden opgevangen in de Sint-Niklase stadscrèche Driekoningen zijn niet te spreken over het eten dat er wordt geserveerd, zo meldt TV Oost. De kinderen lusten het niet en komen met honger terug. "Geef onze kinderen terug vers eten uit eigen keuken!", stellen de ouders in een open brief. Ze spreken zelfs van "slecht, bedorven" voedsel en demonstreren vandaag voor het stadhuis van Sint-Niklaas.