Ook afgelopen winter bleven Vlaamse gezinnen fors besparen op hun energieverbruik. En dat ondanks de dalende energieprijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook afgelopen winter bleven Vlaamse gezinnen fors besparen op hun energieverbruik. En dat ondanks de dalende energieprijzen. © Photonews / ID/ Nick Verhaeghe

Vlaamse gezinnen blijven besparen op stroom en gas: “Goed nieuws, maar ook keerzijde”

Ondanks dalende energieprijzen blijven Vlaamse gezinnen fors besparen op hun energieverbruik. Dat blijkt uit gegevens van distributienetbeheerder Fluvius. Die besparingsdrang heeft ook een positief effect op de algemene energieprijzen. Al is er ook een keerzijde aan de medaille.

113 reacties

 • marc werbrouck

  3 maanden geleden
  Het is niet erg koud geweest en bovendien logen de energiebedrijven allemaal want hun winsten vlogen omhoog.
 • Ricky Rivalis

  3 maanden geleden
  De prijzen zijn nog altijd hoog voor de meeste tarieven omdat zelf de variabele wordt vastgelegd voor 3 maanden bij Engie. Tijdens de winter hebben we dus constant 120 euro per Mwh betaald (en ervoor 220 euro), terwijl de prijs eind januari was gezakt tot 50 euro en nu zitten we aan 40. Maar tot April betalen we nog altijd 120 euro.
 • Karel Vanormelingen

  3 maanden geleden
  Nieuwe aczijnen kosten gemiddeld gezin 250€ per jaar meer de kassa rinkelt weer
 • Willy De Vidts

  3 maanden geleden
  Bij ons is de droogkast buitengevlogen en werd het elektrisch kookvuur vervangen door eentje op een bus propaangas = 4 x 25 €/jaar.
 • Inge salien

  3 maanden geleden
  ik heb niets bespaard en lekker warm gezeten,gaan werken en trek meer terug dan vorig jaar dus zie geen probleem,met al die bangmakerij