Douane in de haven van Zeebrugge
Volledig scherm
Douane in de haven van Zeebrugge © BELGA

Vlaamse export naar VK fors gedaald, maar echte impact brexit moet nog blijken

De handel tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft sinds het van kracht worden van de brexit in januari stevige klappen gekregen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). De ware impact van de brexit zal evenwel later pas duidelijk worden. Op 23 juni is het precies vijf jaar geleden dat het brexitreferendum plaatsvond.

5 reacties

 • Michel De Meester

  1 maand geleden
  Ik kocht voor 44 euro goederen in de UK en moest 38.25 euro toeslag "douane formaliteit Bpost" betalen. Dan doe je dat toch niet meer.
 • Annie Broeckx

  1 maand geleden
  Waarschijnlijk al vergeten dat voor de brexit de vrachtwagens stonden aan te schuiven.Maar het blijven sleutelen aan een overeenkomst moet wel zorgen baren,want elke toegeving bewijst de zwakte van Europa
 • Luc Brouckaert

  1 maand geleden
  Klopt. Het vrachtverkeer op de E40 tussen Jabeke en Calais is op de helft gekomen.
 • Rudo Van Leuven

  1 maand geleden
  Als ik kan kiezen tussen Britse brol en Chinese kwaliteitsproducten, waarom kiezen voor de Britse bucht?
 • stefan crama

  1 maand geleden
  De impact zal voor het VK vele malen groter zijn maar door de corona crisis beseffen ze het nog niet.
 1. SCHOOLSTRAAT 8. “Je kan waarschijnlijk geen kinderen krijgen, zei de dokter. Ik was 23, ik zou de wereld gaan ontdekken. En toen kwam Amelie”
  PREMIUM

  SCHOOL­STRAAT 8. “Je kan waarschijn­lijk geen kinderen krijgen, zei de dokter. Ik was 23, ik zou de wereld gaan ontdekken. En toen kwam Amelie”

  Lieve was net afgestudeerd. Hard gewerkt, eindelijk een diploma. Ze zou de zomer van haar leven hebben, ging alleen wonen, jaren van geduld zouden beloond worden. Toen bleek ze 22 weken zwanger. Zeventien jaar later vindt Lieve haar dochter Amelie het beste dat haar ooit overkwam. Een verhaal over single ouderschap, sterke vrouwen, vallen en weer doorgaan.