Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

Vlaamse energieregulator stelt capaciteitstarief nog eens met een half jaar uit tot begin 2023

De Vlaamse energieregulator Vreg stelt de invoering van het capaciteitstarief nog eens uit, met een half jaar tot begin 2023. Dat heeft de regulator bekendgemaakt.

18 reacties

 • jan geens

  2 maanden geleden
  En dat is dan zo gezegd om de belasting te spreiden .. alsof een verbruik op wijkniveau gezien zo wie zo niet gespreid is .. Het is gewoon weer een manier om nog extra geld uit onze zakken te kloppen . Stroom nodig hebben wordt bijna een misdaad. We gaan electrisch rijden ? Dat is pas een piekbelasting ..Als je tenminste de dag erna naar je werk wil .
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Als een partijvoorzitter zegt, dat dure energie een goede zaak is voor de Vlaamse bevolking, dan weet je dat het capaciteitstarief terug boven water zal komen, als de internationale prijzen terug zullen dalen. Daar heeft Vlaanderen nu eenmaal voor gekozen !
 • Stefanie van Dijk

  2 maanden geleden
  Dat ze het helemaal laten schieten! Dit is het meest asociale plan wat ze voor de energieprijzen kunnen bedenken. Het treft ook weer vooral de werkende mens met schoolgaande kinderen (wie anders?) En milieuvriendelijk ook al niks want als het berekend wordt als je top verbruikt kun je net zo goed de hele dag top-verbruiken ...
 • peeters jos

  2 maanden geleden
  België is het enige land waar zelfs een DIGITALE meter niet kan terugdraaien (opbrengt-verbruik, de eerste computer kon al basisbewerkingen). Samen met het capaciteitstarief is dit de grootste mislukking en faling van het energiebeleid waar ze op allerlei manieren geld uit mensen hun zakken willen kloppen. En ja, iedereen gaat er op achteruit en zal meer betalen.
 • freddy vandersmissen

  2 maanden geleden
  Welke partij heeft die creg en vreg uitgevonden ? Handig om te weten bij de verkiezingen in 2024. Afschaffen die handel want elke maand zal u het maximumtarief betalen.