ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Vlaamse energiefactuur vorig jaar gemiddeld 68 euro duurder

De gemiddelde prijs voor elektriciteit voor een Vlaams gezin is in 2017 6,8 procent of 68,13 euro gestegen tegenover 2016. Voor de residentiële eindgebruikers in Brussel (+2,8%) en Wallonië (+5,2%) bleef de stijging beperkter. De cijfers komen uit een nieuw rapport dat de federale energieregulator CREG woensdag publiceerde.

62 reacties

 • Piet Vanzonhoven

  4 jaar geleden
  Er is in de ganse wereld nog GEEN ENKELE thorium centrale in productie delen, binnen 20 jaar wel volgens experten, droom intussen maar verder
 • Jeppe Verheyden

  4 jaar geleden
  En de werkgevers maar zeuren dat de lonen te hoog liggen en te snel stijgen. Mogen we nog leven ook?
 • bert de jaegher

  4 jaar geleden
  De effectieve energieprijs is maar 1/3 of zelfs 1/4 van de totale kostprijs, de rest zijn kosten voor distributie, transport, heffingen, btw etc maw taksen/belastingen. Politici beloven heelveel maar doen zeer weinig aan deze situatie.
 • Ronny Ooijen

  4 jaar geleden
  Frits Vandenberge,u kent duidelijk de werking van een parlement niet.Ieder aanwezige parlementslid (BDW niet wegens te lui om aanwezig te zijn) van welke partij dan ook kan een wetsvoorstel indienen.Er volgt dan 1 of meerdere debatten en vervolgens een stemming.De betrokken minister (in dit geval van energie) zorgt dat de wetteksten in orde zijn,zodat de wet in de praktijk kan worden omgezet.
 • raymond van der craen

  4 jaar geleden
  Niet de electriciteitsprijs is gestegen maar wel de distributieprijzen en de geheven taksen en BTW.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.