Heropening Arenberg in 2021 in Antwerpen.
Volledig scherm
Heropening Arenberg in 2021 in Antwerpen. © Joel Hoylaerts / Photonews

Vlaamse cultuursector verloor 1.500 banen in 2020

De cultuursector in Vlaanderen klokte eind 2020 af op 45.536 arbeidsplaatsen, tegenover 47.104 het jaar voordien. De daling is te wijten aan de coronamaatregelen, zo leren cijfers van Statistiek Vlaanderen.

 1. Jean-Marie Pfaff krijgt ereburgerschap: “Mijn hart ligt nog altijd in Beveren… en mijn museum binnenkort ook”
  Beveren

  Jean-Ma­rie Pfaff krijgt ereburger­schap: “Mijn hart ligt nog altijd in Beveren… en mijn museum binnenkort ook”

  “In Duitsland, Turkije of Mexico heeft nog nooit iemand van Beveren gehoord, maar ze weten wel wie Jean-Marie Pfaff is.” Voor burgemeester Marc Van de Vijver is er dan ook geen enkele twijfel dat de wereldkeeper de titel ‘Ereburger van Beveren’ dubbel en dik verdient. El Sympatico reageerde vrijdag zichtbaar geëmotioneerd. Hij kondigde tegelijk aan dat Beveren binnenkort zijn eigen Pfaff-museum krijgt.
 2. Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”
  Ichtegem

  Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”

  Meer dan 100 slangen en hagedissen zijn gestorven tijdens een reis van Zaventem naar Vietnam. In totaal werden 200 reptielen vanuit ons land verzonden naar Azië, maar daar werden ze nooit opgehaald. “Twee maanden later arriveerden de drie dozen opnieuw in ons land en slechts 95 dieren overleefden het”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem, die de opvang en verzorging van de overlevende dieren op zich nam.