kind met beperking
Volledig scherm
kind met beperking © iStock

Vlaamse coronacompensatie voor ouders van kinderen met beperking

Ouders van kinderen met een mentale en/of fysieke beperking die hun kind noodgedwongen thuis verzorgen tijdens deze coronacrisis, krijgen daar extra middelen voor. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist als onderdeel van een tienpuntenplan. Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) reageert tevreden. "Deze 100 à 200 euro extra komen dan ook niks te vroeg", zegt hij in een reactie aan Belga.

12 reacties

 • Conny Verfaillie-seys

  9 maanden geleden
  Hier idem ik heb 3 kinderen met een beperking alle 3 autisme en eentje adhd Ze staan op een mentale leeftijd van 4 a 5 jaar zijn in werkelijkheid 15j de oudste is 17j Hey is heel zwaar zeker met de 2 jongsten ik moet die continu in het oog houden en ze begrijpen ook niet waarom ze niet naar school kunnen het weegt enorm zwaar. Ik zit er soms met momenten echt door. Ook hebben ze alle dagen continu geruzie voor het minste
 • Chana Kenji Keano Pieck

  9 maanden geleden
  Idd deze mensen worden vergeten ik zelf heb ook een zoontje met een handicap thuis zitten dat normaal in Sint gerardus verblijft maar het was dit of hem weken maanden niet zien en dan word hij vrijdag nog 12 jaar snapt er niets van geen feestje geen cadaukes niets word hij soms heel boos...nog een zoontje van 9 jaar met zware ADHD en reactieve hechtingstoornis..kan alleen maar zeggen dat dit idd heel zwaar is zeker als je er alleen voor staat
 • Marc Statham

  9 maanden geleden
  En ze blijven maar uitdelen..
 • dina jacobs

  9 maanden geleden
  Weet iemand waar je dit kan aanvragen wij hebben hier ook onze zoon thuis sinds 13 maart
 • Jan Halsberghe

  9 maanden geleden
  Een terechte beslissing maar weer een voorbeeld van steekvlambeleid!
 1. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 2. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"