Keuring van een roetfilter.
Volledig scherm
Keuring van een roetfilter. © Baert Marc

Vlaamse autokeuring wil einde maken aan roetfilterfraude

De Vlaamse autokeuringssector wil zo snel mogelijk PN-technologie of deeltjestellers inzetten. Enerzijds om roetfilterfraude bij dieselwagens tegen te gaan, anderzijds voor de vermindering van fijn stof. Dat meldt GOCA Vlaanderen, de Groepering van de Vlaamse erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs. Maar Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) wil eerst wachten op Europese richtlijnen, zo bericht VRT NWS.

39 reacties

 • raf peeters

  9 maanden geleden
  Inderdaad minister onwaardig ,mijn dochter die in haar stad woont kan er liedje van zingen.Er is wel geen enkele verkeersremmer die aan de normen voldoet volgens Koninklijk Besluit en wet.Ze zijn veel te hoog ,het niveau verschil is meer dan 12cm, er zijn er bij waar je niet over kan zonder de bodemplaat van je wagen te beschadi-gen,hoek om op de rijden is geen 0,5meter minimum,kortom geen enkele conform. Opmerkingen vergeet het, ze doen daar echt wat ze willen en vegen hun laars aan de wet
 • Erwin De Meyer

  9 maanden geleden
  Minister onwaardig maar ze is niet de enigste.
 • Michel Heylen

  9 maanden geleden
  Een ministerspost niet waardig. Weer extra reden om niet (nooit) meer voor deze partijtje stemmen.
 • raf peeters

  9 maanden geleden
  Voor de leken die denken dat een verstopte roetfilter er een nieuwe moet geplaatst deze tip.Men kan verstopte filters door gespecialiseerde firma's laten "uitkuisen ,leegmaken,lees uitbakken en ze zijn terug gebruik klaar.Ipv een nieuwe(1200 a 2500€) ben je met 300€ terug gesteld en in orde voor de keuring.
 • Roger Rymen

  9 maanden geleden
  De liberale minister weigert een einde te maken aan de roetfilterfraude niettegenstaande alles hiervoor klaar is. Maar ja, we hebben inderdaad te doen met een occasieregering (of stagiairs van het Plan Spitaels ?)
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"