Een zorgwerker in Wenen krijgt als een van de eersten een covidvaccin toegediend.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zorgwerker in Wenen krijgt als een van de eersten een covidvaccin toegediend. © EPA

Vlaamse antivax-artsen blijven voorlopig ongemoeid

Zullen voldoende Belgen straks een coronavaccin nemen? Terwijl die vraag door vele hoofden spookt, blijft een aantal huisartsen die bekendstaan om hun antivaccinatiediscours gewoon aan de slag. “De Orde moet optreden.”

9 reacties

 • johan fransaert

  3 weken geleden
  heb nog nooit een griepvaccin laten zetten en ben het ook met de Corona variant niet zinnens maar ook een nuance ik ben ook niet de persoon die grote samenkomsten gaat opzoeken, ik ben op mijn best thuis dus het risico is ook miniem . maar voor de aandachtzoekende super sociale mens onder ons die zou ik het wel aanraden.
 • WILMA ULRIX

  3 weken geleden
  Wat is er mis mee dat een huisarts tegen vaccineren is en dat ook publiek maakt. Wetenschappers spreken elkaar voortdurend tegen en dat juichen ze toe! Want dat schijnt de basis van de wetenschap te zijn. Waarom mogen huisartsen dat dan niet? Bovendien, wel eens gehoord van het grondwettelijk recht op vrije meningsuiting? Deze krant kennelijk niet.
 • sander van hoof

  3 weken geleden
  Als hun visie onderbouwd is, waarom dan straffen? Omdat het niet de algemene norm is? Wetenschap evolueert en floreert juist omwille van andere inzichten.
 • Nijs Rudi

  3 weken geleden
  we zitten altijd op landen zoals china en rusland commentaar te geven.maar hier in belgie is hoe langer hoe meer men een eigen visie heeft die niet strookt met de meerderheid al net hetzelfde aan het worden.
 • Jay Lagrange

  3 weken geleden
  Iedereen spuit toch wat ie zelf wilt in ze lichaam? En als die artsen daar voor willen sensibiliseren, is dit hen recht van vrije mening niet? Mensheid is niet ontstaan met vaccins naast zich, en toch hebben we het duizenden jaren overleefd zonder. Het zal nu ook wel lukken hoor, als we onze vrijheid terug krijgen ipv loonslaaf te zijn
 1. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten van scholen in Kontich en Edegem in quarantaine na besmetting met Britse variant: ook burgemeester Edegem in quarantaine
  Kontich/Edegem

  Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrach­ten van scholen in Kontich en Edegem in quarantai­ne na besmetting met Britse variant: ook burgemees­ter Edegem in quarantai­ne

  De kleuter- en lagereschool OLFA in Edegem én het secundair Sint-Jozef in Kontich gaan met onmiddellijke ingang toe. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten moeten onmiddellijk in quarantaine. Ook hun familie moet hetzelfde ondergaan. Maandag en dinsdag zal het UZA met een testcentrum naar de scholen komen om iedereen te testen. Burgemeester Koen Metsu van Edegem moet zelf in quarantaine want zijn twee kinderen lopen school in Edegem.
 1. Droog in het westen, kans op buien in het oosten, alleen nog sneeuw in de Ardennen

  Droog in het westen, kans op buien in het oosten, alleen nog sneeuw in de Ardennen

  Zondag begint meestal zwaarbewolkt met enkele regenbuien, of aanvankelijk nog enkele lokale winterse buien. Overal kunnen mistbanken ontstaan. In de loop van de dag wordt het meestal droog over de westelijke landshelft met soms opklaringen. Over het oostelijke deel blijft de kans op buien de hele dag bestaan. In de Ardennen is het grijs met veel lage wolken en mist; de buien vallen daar nog steeds als sneeuw. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI.
 2. Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatiedorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installeren en een vat aansluiten?”
  ANTWERPEN

  Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatie­dorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installe­ren en een vat aansluiten?”

  Met een dag-, avond- en nachtcafé hebben zaakvoerders Christopher Van Loo (52) en Stephanie Stokhuyzen (32) een hele dag lang inkomsten in het hartje van Antwerpen. Maar dat is uiteraard buiten het virus gerekend. Het koppel stelt zich nu kandidaat als vrijwilliger in het grote vaccinatiedorp op Park Spoor Oost. “We doen dit ook voor onszelf, hoe sneller deze miserie voorbij is, hoe beter.”
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie